Adıyaman Gölbaşı ilçesine bağlı Meydan köyünde görev yapan geçici köy korucusu, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından belinden vuruldu.
Edinilen bilgiye göre, Meydan köyünde koruculuk yapan Metin Kılavuz (48), akşam saatlerinde kendisine ait üzüm bağından evine giderken, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından arkasından tabancayla bir el ateş edilerek belinden vuruldu. Kurşuna hedef olan korucu telefonla akrabalarından yardım istedi.
Olay yerine gelen akrabaları Metin Kılavuz'u otomobille Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne götürürken, Aktoprak köyü girişinde 112 sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan korucu, Jandarma ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terör büro polisleri tarafından geniş güvenlik tedbirleri altında hastaneye kaldırıldı. Yaralının genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Polis ve jandarma tarafından hastane ve çevresi güvenlik kordonuna alındı. Yaralı korucunun ilk ifadesi üzerine yapılan çalışmalarda olayın terör saldırısı olmadığı belirlendi. Olayın köylüler veya piknik yapmaya gelenler tarafından rastgele yapılan bir silah atışı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.




 

Adıyaman Cihan Haber