Yurt dışıyla ilişkileri olan sanayiciler için son derece önemli bir müdürlüğün ilimizde hizmet vereceğini ifade eden Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, “Hatta havalimanından direk olarak dış uçuşların olmamasının sebebi ilimizde bir Gümrük Müdürlüğü’nün olmamasına bağlıdır” şeklinde konuştu.

Birkaç ay içerisinde ilimizde hizmet verecek olan Gümrük Müdürlüğü hakkında gazetemize açıklamada bulunan ATSO Başkanı Mustafa Uslu, “Adıyaman’da şuana kadar en önemli bir eksikliler arasında Gümrük Müdürlüğü’nün olmaması yer almaktaydı. Bu nedenle gümrük işlemleri ilimizde yapılmamaktaydı. Bu eksiklik bizim açımızdan çok büyük bir eksiklikti. İlimize Gümrük Müdürlüğü’nün kurulması için bu konuyu yetkilileri de dile getirmekteydik.

Siyasilerimizde bu konuda gayret gösterdiler. Geçen yıl İstanbul’da Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’yle yapmış olduğumuz görüşmede de bu konuyu yine dillendirmiştik. Yani uzun yıllardan bu yana ilimize Gümrük Müdürlüğü’nün gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu müdürlüğün ilimizde hizmet vermesi yönündeki karar geçen günlerde resmi gazetede yayınlandı. Bu süreçten sonra yer arayışı içerisine girildi. ATSO olarak yetkililere birkaç yer gösterdik. En kısa zamanda o yerlerinden biri kabul gördükten sonra personel ataması yapılacaktır. Yaklaşık 2 ay içerisinde bu birimlerin ataması yapılacağı gibi en yakın zamanda Adıyaman’ımız Gümrük Müdürlüğü’ne kavuşacaktır. Bu müdürlük ithalat ve ihracat yönüyle çok önemsediğimiz bir müdürlüktür. Yurt dışıyla ilişkileri olan sanayicilerimiz için son derece önemli bir müdürlüktür. Hatta havalimanından direk olarak dış uçuşların olmamasının sebebi ilimizde bir Gümrük Müdürlüğü’nün olmamasına bağlıdır. Havalimanımızın uluslar arası havalimanına dönüşmesi, bu yönde uçuşların olması çok ama çok önemsediğimiz konular arasında yer almakta. Bu şekilde ilimizde ithalata ve ihracat işlerinin yapılacak olması önemli bir husustur” diye konuştu.
Adıymandabugun