Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Adıyaman’da ki tarım ile ilgili il genel meclis üyelerini bilgilendirdi. 
İl Genel Meclis salonunda meclis üyeleriyle bir araya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, tarım alanında ki çalışmalar, projeler ve yatırımlar ilgi ilgili bilgilendirdi.
Adıyaman’da toplam tarım alanının 283 bin hektar olduğunu kaydeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, 2015 yılı sonu itibariyle toplam tarım arazilerinin yüzde 16,38’i sulanıyorken, yapımı devam eden Çetintepe ve Koçali Barajlarının 2018 yılında bitmesi ile birlikte bu oran yüzde 36’ya, var olan diğer sulama projelerinin tamamlanmasıyla bu oranın 1 milyon 939 bin 469 dekar ile yüzde 80,45’e çıkacağını vurguladı.
Adil Alan, tarımsal destekler, alan bazlı desteklemeler, fark ödemeleri, tarımsal amaçlı destekler, kırsal kalkınma destekleri, hayvancılık destekleri, destek miktarları, ildeki hayvan sayısı, hayvansal üretim, toplulaştırma, GAP İdaresi Başkanlığı Projeleri, İpekyolu Kalkınma Ajansı Projeleri, KKYDP-Ekonomik Yatırım Projeleri ile ilgili bilgi verdi.
Adil Alan, “Hedefimiz 2023 yılına kadar her yıl 10 bin dekar alanda badem bahçeleri kurarak Adıyaman’ı ‘Badem Diyarı’ yapmak. İlimiz arıcılarına yılda 10 bin arılı kovan dağıtmak. Adıyaman sertifikalı tohumlukta Türkiye’nin üretim ve ihracat merkezi olacak. Sertifikalı mercimek tohumunun yüzde 92,4’ü, nohut tohumunun yüzde 57,6’sı, arpa tohumunun yüzde 12’si, sertifikalı buğday tohumunun ise yüzde 2’si ilimizde üretilmektedir. Türkiye’de sertifikalı tohumluk üretiminde ilimiz mercimekte ve nohutta 1., arpa üretiminde 3., buğdayda ise 7. sıradadır.
Sertifikalı tohumluk üretiminde ilk sıralarda yer alan ilimizde üretim miktarının 28 bin 500 tondan 40 bin tona çıkarılması hedeflenmektedir. İlimiz 2015 yılı tarımsal ihracat miktarı 133 milyon 638 bin836 TL’dir” dedi.