Oğlunun şehit statüsüne alınmadığını söyleyen ve oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döken acılı baba Mehmet Türlü, oğlunun devletin himayesinde iken kaza yaptığını ve yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Türlü, "Oğlum bayramdan bir gün önce izne geldi. Annesi evde olmadığı için annesinin yanına motosikletle giderken Üçgöz beldesine kavuşmadan trafik kazasında hayatını kaybetti. Kaderinde bu varmış. Benim oğlum askerdi. İzinde hayatını kaybetti. Oğlumun şehit statüsüne neden sokulmadığın öğrenmek istiyorum. Nereye başvurduysam hiçbir hak iddia edemedim. Şehit statüsüne sokulmasını istiyorum. Siviller sokuluyor, çarşıda ölen sokuluyor neden benim oğlum sokulmuyor? Bu bir asker, benim canım. Benim oğlumu versinler o zaman. Sosyal Güvenlik Kurumu'na iki sefer müracaat ettim 'red' ettiler. Mehmetçik Vakfı'ndan 34 bin TL para gönderildi. Benim hiçbir gelirim yok ve akşama kadar hamallık yapıyorum. Neden başkaları maaşa bağlanıyor da ben bağlanamıyorum? Başbakanımız televizyonda, ‘Askerde silahaltındayken, suda boğulan, elektrik çarpan, ne şekilde olursa olsun kaza yapanlar şehit statüsüne sokulacak’ demişti. Neden benim oğlum şehit statüsüne sokulmuyor. Ben derdimi kime yanayım. Oğlumun şehit olması için illaki dağda mı ölmesi gerekir? Ben devletten bu konuyla ilgili açıklama bekliyorum. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği (TÜMŞAD) Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi ise, izinde hayatını kaybeden askerin şehit sayılması veya vazife malulü olması gerektiğini belirterek, “İlgili yasanın 6353 ile 6394 sayılı maddelerine istinaden asker malulü sayılması lazım. Asker malullerinin anne ve babasına maaş bağlanması lazım. Hükümetin çıkardığı son yasada da iş hakkı verilmesi lazım. Neye başvurdularsa red cevabı geldi. Dernek olarak girişimlerde bulunduk ama bir yere kadar. Bu sorunu Sosyal Güvenlik Kurumu'nun çözmesi lazım” diye konuştu.
Öte yandan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ömer Eker, hayatını kaybeden veya yaralanan askerlerin statülerinin belirlenmesiyle ilgili yetkilerin kendi kurumlarında olmadığını ifade etti.
Adıyaman Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Müdürlüğü yetkilileri de, 2 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayınlanan ‘Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair’ kanunun ardından yönetmeliklerin Aralık ayı içerisinde yayınlanacağını aktardı.