Ekonomi Bakanı Elitaş, 15 bini aşkın yatırım teşvik belgesi verdiklerini, gerçekleşecek yatırımların da 566 bin 527 kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Türkiye ekonomisi dünya ekonomisindeki durgunluğa rağmen büyümesini sürdürürken, yerli ve yabancı yatırımcı da teşvik belgesi için sıraya girdi. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, 2012'de yürürlüğe giren yatırım teşvik sistemi kapsamında 295 milyar liralık sabit yatırım öngörülen 15 bini aşkın yatırım teşvik belgesi verildiğini açıkladı. Bakan Elitaş, bu yatırımlar kapsamında 566 bin 527 kişiye istihdam sağlanmasının öngörüldüğünü bildirdi. Bakan Elitaş, bu öngörüyle bir önceki 41 aylık döneme göre yüzde 47.5'likistihdam artışı sağlanacağını kaydetti. Yatırım teşvik sisteminin, 3 destek unsuru içerdiğini anlatan Bakan Elitaş, şöyle devam etti: 

PRİM DEVLETTEN
"Sigorta primi işveren hissesi desteği uygulama süresi yatırım yerine göre 2 ile 12 yılarasında değişiyor. Sigorta primi desteği teşvik belgesi kapsamında, ilave istihdam için ödenmesi gereken sigorta primi işçi hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmı bakanlık tarafından karşılanıyor. Bu desteğin uygulama süresi 10 yıl. Sadece 6. bölgedeki bölgesel, büyük ölçekli, stratejik yatırımlar için düzenlenen teşvik belgelerinde öngörülüyor." 

YOKSULLUK TAMAMEN KALKACAK
2023 için sosyal politikalarla mutlak yoksulluğun tamamen ortadan kaldırılması hedefleniyor. Bakan Elitaş, Türkiye ekonomisinin gelir düzeyi itibariyle yıllar içinde yükselen bir performans ortaya koyduğunu belirterek, "Gelir dağılımı 2000'li yıllarda geçirdiği dönüşümle hızla iyileşti. Gözle görülür bir ivme yakalandı. Gelir dağılımı daha adaletli bir yapıya kavuştu" dedi.
takvim.com.tr