İstanbul Mariot Otel'de düzenlenen gecede uzun zamandır birbirlerini görmeyen hemşerilerimiz hasret giderdiler.

Kokteyl ile başlayıp yemek ile devam eden gecede vefat edenler için 1 dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Şaban Çağıran, Besni ve diğer il ve ilçelerden gelen herkese hoşgeldiniz diyerek teşekkür etti.

Dönemin Fransızca Öğretmeni Selahattin Yıldırım da geceye katılarak, geçmiş günleri yad etti. Yıldırım'ın duygulu ve espirili konuşmaları geceye renk kattı.

Daha sonra yapılana sinevizyon gösterisinde öğrencilere ait okul resimleri Besni türküleri eşliğinde gösterildi.

Yaklaşık 70 kişinin katıldığı gecede türküler söylenerek oyunlar oynandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Türk Sanat Müziği Sanatçısı Avni Çağırır cümbüş çalıp koro halinde şarkılar söyleyerek geceye renk kattı. Ayrıca İzmir'den gelen tiyatro sanatçısı Ümmü Bayesen mini tiyatro gösterisi yaptı.

Yemek ve içeceklerin sınırsız olduğu gecede katılımcılar geceyi organize eden Dursun Kardeşler, Şaban Çağıran, Avni Çağırır, Abdullah Kumral, Kazım Erdoğan, Ahmet Bozmaz, Ömer Emre ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Geceyle ilgili bilgi veren Ali Galip Dursun, 5 yıldan beri bu geceyi organize ettiklerini söyleyerek; "Sinevizyon gösterisinde sizlere sunmuş olduğumuz video ve fotoğrafları yerel basınımızın internet sitelerinden aldık. Yine yerel basınımızın katkılarıyla ve yapacakları haberlerle önümüzdeki yıllarda da daha çok katılım sağlanacağını ümit ediyorum" dedi.

Gecenin geç saatlerine kadar devam eden programda davetliler gönüllerince eğlendiler.