Bayramın 2. günü KYK kız yurdu konferans salonunda "Spor ve Yaşam" konulu panelle başladı. Panele konuşmacı olarak Milliyet Gazetesi Yazarı ve TRT Programcısı Atilla Gökçe, Bloomberg TV Programcısı Fatih Kuşçu ve NTV Spor Programcısı Mehmet Ayan katıldı.

Spor ve Yaşam konulu panelin ardından Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Bölüm Başkanı hemşerimiz Prof. Dr. Haydar Bağış tarafından verilen panelde "Akraba Evliliklerinde Genetik Danışmanlığın Önemi" konusu işlendi. Bağış panelde genetik alanda yaptığı çalışmalar, genetikte popüler konular, hücre, kromozom, DNA ve gen, tek gen hastalıkları, akraba evliliği ve akraba evliliğinde genetik danışmanlık konularında bilgiler verdi.

Panellerin ardından geleneksel hale getirilen Besni Lisesi ve Ortaokul Mezunlarının 4. Pilav Günü etkinliği yapıldı.

Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi (Eski Besni Lisesi) bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayarak konuşmalar ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Besni Lisesi Müdürü Çelebi Taşdemir, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, geleneksel hale getirilen bu etkinliğin her yıl düzenleneceğini söyledi.

Programda Besni Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Figen Emre, Şaban Çağıran, Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta ve Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, birer konuşma yaparak duygularını ifade etti.

Konuşmaların ardından okul mezunu öğrencilerinden Firdev Ağaoğlu'nun yaptığı tablo açık artırma ile satıldı. Tablonun geliri okul kütüphanesinin zenginleştirilmesinde kullanılacak.

Ayrıca 4. Pilav günü anısına okul mezunu öğrencilerinden Gazetemiz İstanbul Temsilcisi Seçkin Çoban'ın hazırlattığı anı kalemleri kurulan stant ile satışa sunuldu.

Okul mezunu öğrencilerinden Ümmü Tümbü ile Zeynel Abidin Eman'ın hazırlayıp oynadığı skeç ayakta alkışlandı. Skecin ardından geçmiş yıllarda okul bando takımında görev alan mezun öğrenciler, yıllar sonra yine bir araya gelerek bando gösterisi sundu. Müzik dinletileri ile devam eden program temsili derslerin yapılması ile sona erdi.

19. Besni Eğitim Bayramı etkinlikleri kapsamında bayramın 2. günü akşamı Tuncay Okutan ve Yusuf Güney sahne aldı.

Besni Eğitim Bayramı’nın 3. gününde ise Yenikent'te bulunan ADD Kültür ve Sanat Lokali Bahçesinde kahvaltı ikramında bulunuldu ve 19. Besni Eğitim Bayramı sona erdi.