Bu kapsamda BEV Başkanı Ali Balta, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Besni’ye gelerek Kaymakamlık toplantı salonunda Besni Kaymakamı Ahmet Gencer başkanlığında toplantı düzenledi.

Toplantıda Eğitim Bayramı ile ilgili hazırlıkların başladığı ve çok sayıda aktivitelere yer verileceği söylendi ve düzenlenen taslak programı üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Eğitim Bayramı taslak programında bayram yürüyüşü, paneller, yöresel ürünler sergisi, folklor gösterileri, konser ve Nemrut gezisi gibi etkinlikler yer alıyor.

Eğitim bayramında konsere sanatçılardan Latif Doğan, Mesut Taşdemir ve Yusuf Güney'in katılması bekleniyor.

Toplantıda Eğitim Bayramı hazırlık toplantısının ileriki günlerde tekrar yapılacağı ve programın netleştirileceği belirtildi.

Toplantıya Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Yetkilileri, BEV Başkanı Ali Balta, İstanbul'dan gelen Ali Aslanbay, Mehmet Balta, Vakkas Kumral, BEV Genel Sekreteri Emine Oğuz, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ile basın mensupları katıldı.  

Toplantının ardından Besni'de siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile basın mensuplarını ziyaret eden Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta ve yönetim kurulu üyeleri, 19. Besni Eğitim Bayramı taslak programı ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.