GAP İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Çevre ve Şehircilik ve Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde “GAP ve KOP Bölgesinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması Projesinin” uygulama alanlarında sona gelindi.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 18.madde uygulamasında sona gelindiği bilgisini vererek şunları kaydetti:

“3194 sayılı İmar Kanunun 18. maddesi uygulamalarında amaç; iskana açılacak bir sahada Uygulamadan önce mevcut haliyle düzensiz, çarpık, sosyal donatılardan mahrum sahaların; düzenlemeden sonra imara uygun, modern kentin ihtiyaç duyduğu hizmet alanlarına sahip olan yerler haline getirmek ve uygulama bölgesinde daha düzenli konut yapmaya hazır parselleri oluşturmaktır. GAP İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü) ve Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde “GAP ve KOP Bölgesinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması Projesi” kapsamında İlçemizde de toplamda 200 hektar alan 3194 sayılı İmar Kanunun 18. Maddesi Uygulaması yapılmak üzere programa alınmış ve 112 hektar alanın ihalesi yapılarak çalışmalara başlanılmıştır. Projelendirme ihalesinde son aşamaya gelinmiş bulunmaktayız. Bundan sonra bir aylık askı süresi olacak.

Bölgemizde sadece Gölbaşı İlçemizin ‘’Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması’’ Projesi kabul görmüştür. GAP idaresince bu çalışma ilçemiz halkı tarafından büyük bir sevinç ve heyecanla karşılanması da belediyemiz açısından sevin vericidir."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Proje Uygulama yetkilisi M.Akif Ellialtıoğlu ise açıklamasında GAP kapsamında Adıyaman ili Gölbaşı ilçesinde yapmakta oldukları Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığının ortaklaşa projesi olan Örnek İmar Uygulama Projesi’nde sona gelindiğini belirterek “bu son aşama dediğimiz 3194 sayılı İmar Kanununun 19.maddesi gereği bir aylık askı, bu askıdan sonra da inşallah tescile gönderip projeyi bitireceğiz.” dedi.

Fen İşleri Müdürü Mehmet Özbay, “Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan projede Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Gölbaşı Belediyesi teknik kısımlarıyla ilgileniyor. Bu kapsamda son askılar öncesi düzeltmeler yapılıp toplam çıkacak. Yani şu anki çalışmamız son aşamaya gelmiş bulunmakta.  118 hektarlık bir alanda çalışma yapıyoruz. Daha önce imara giren ve hiç el atılmamış bir bölgede yapılıyor. Mimar Sinan Mahallesi, Yenikent Mahallesi ve Yarbaşı köyü belediye mücavir alanda kaldığından dolayı bu kapsamda değerlendiriliyor.”dedi.

GAP ve KOP Bölgesinde Örnek İmar Uygulamaları hakkında bilgi daha ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşların Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne gelerek bilgi alabilecekleri kaydedildi.