Doğan, özellikle iş dünyasının ahilik, ustalık, esnaflık gibi toplumun temel harcı olan, ahlâkla bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Ahiliğin, Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir yeri olduğunu söyleyen Doğan, “Ahilik, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da var olan ve günümüze taşınan sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında çalışma yaşamını esas alarak düzenleyen bir örgütlenme. Ahilik Kültürü’nün yaygınlaşmasına ve bugünkü ticari hayatta yer etmesine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Atalarımızdan miras olan işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olan ahilik kültürünü, 12 bini aşan üyemiz ile daha geniş kitlelere ulaştırmak ve nesilden nesile aktarmak en büyük temennimiz” diye konuştu.

‘’İş dünyasının birlik ve beraberliği devam ettikçe Türkiye kazanacak ve hep birlikte ülkemizi geleceğe taşıyacağız’’ diyen Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu inançla, bütün vatandaşlarımızın, esnafımızın, çalışarak değer üreten herkesin 30. Ahilik Kültürü Haftası’nı kutluyorum; milletimize, iş dünyamıza ve esnaf kardeşlerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”