TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ticari süt işletmelerince 2015 yılında toplanan süt miktarında Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleri ile kıyaslandığında yedinci sırada yer aldığı bildirildi.

Avrupa Birliği'nde süt üretiminde 31 milyon 878 bin ton ile birinci sırada yer alan Almanya’yı sırasıyla Fransa, İngiltere, Hollanda, Polonya ve İtalya takip etti. 

Türkiye’de 2015 yılında ticari süt işletmelerince 8 milyon 937 bin ton inek sütü toplandı. Avrupa Birliği ülkeleri ile kıyaslandığında Türkiye bu üretim miktarı ile yedinci sırada yer aldı.

Türkiye peynir üretiminde altıncı

 TÜİK Gaziantep Bölge tarafından yapılan açıklamada inek peyniri üretiminde ise Türkiye’nin 2015 yılında Avrupa Birliği ülkeleri ile kıyaslandığında yine ilk on ülke arasında yer aldığı belirtildi.


Avrupa Birliği'nde 2015 yılında inek peyniri üretiminde ilk sırada yer alan Almanya'yı sırasıyla Fransa, İtalya, Hollanda ve Polonya izledi. Türkiye, 637 bin 643 ton inek peyniri üretimi ile Avrupa Birliği ülkeleri ile kıyaslandığında altıncı sırada yer aldı.