Hükümet'in vergi, prim, ceza, öğrenim kredisi, su faturası gibi borçlara ilişkin dev barışı hayata geçirmesinin ardından; bankalara olan borçlar için de düğmeye basıldı. Konut kredisi faizlerinin düşürülmesi, tüketici kredileri ve kredi kartında taksit sayısının artırılması için hazırlık yapılırken; 2.1 milyonu aşkın kişiye yapılandırma müjdesi de geldi. Kredi kartlarında gecikmeye düşen alacaklara yapılandırma imkanı için çalışma yapıldığı açıklandı.

ÇALIŞMA SÜRÜYOR
Başbakan Binali Yıldırım, dün AK Parti Grup toplantısında, "Konut kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalara başladık, tüketici kredilerinde taksit sayısını artıracağız" açıklaması yaptı. Ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, taksit sayısını artırmak için hem tüketici kredileri hem de kredi kartları tarafında çalışma yaptıklarını belirterek, konunun Finansal İstikrar Komitesi'nde de tartışıldığını ve bu konuda çalışma yapılması kararı alındığını söyledi. Her iki konuda da ödemelerin esnetilebilmesi çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Akben, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Türkiye Bankalar Birliği başta olmak üzere diğer ilgili kurumlarla birlikte çalışıyoruz. Detaylı çalışma en kısa sürede tamamlanacak" diye konuştu. Akben, çalışmaları 1 hafta, 10 gün içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini, ilgili tüm tarafların görüşü alınarak konuyu neticelendireceklerini kaydetti. BDDK Başkanı Akben, kredi kartları konusunda da "Gecikmeye düşen alacaklarla ilgili de yapılandırmaya yönelik bir çalışma içerisindeyiz" dedi.
..2 MİLYONU GEÇTİ
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin Haziran 2016 verilerine göre; kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe intikal etmiş 2 milyon 143 bin 242 kişi bulunuyor. İdari takipte ise sayı daha fazla...

TAKVİM