Toplum Yararına Program kapsamında işgücü oluştuğunu ve bir çok kişinin iş sahibi olduğunu vurgulayan Yücekaya, ellerinden geldiği kadar geçici iş istihdamı yerine işe girenlerin girdikleri işlerde devamlılığı için çalışma içinde olduklarını vurguladı.

"NOTER KURASI İLE 550 KİŞİ SEÇİLDİ"

Adıyaman'da işsizliği azaltmak adına önemli yatırımların yapılması gerektiğini ifade eden Yücekaya, "Bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde uygulanmak üzere ilimizde  toplam 550 toplum yararı programı kontenjanı ayrıldı. Noter kurası çekilişi ile 550 kişiyi seçtik. İl genelinde programa 10 bin 798 müracaat yapıldı. Noter kurası olması hem kamu vicdanını rahatlatmak acısından hem bizim iş yükümüzü azaltmak açısından önemliydi. Bizim için çok şükür kazasız belasız bir tepkiyle karşılaşmadan süreci tamamladık. Bu 550 kişi 9 ay süreyle okul temizliğinde görev alacak. Bundan sonraki süreçte de toplum yararına programı için belediyelerde ve özel idarelerde uygulanmak üzere kontenjan beklentimiz devam etmektedir" dedi.

"40 BİN KİŞİ BİZDEN İŞ BEKLİYOR"

Kayıtlara bakıldığında toplam 40 bin kişinin kendilerinden iş beklediğini dile getiren Yücekaya, "Dolayısıyla toplum yararına programı geçici süre bir tedbir. Biz bu programa odaklanmaktan ziyade iş piyasasında kalıcı istihdam önemsiyoruz. Bütün dinamitlerin bunun için çaba göstermesi arzusundayız. Adıyaman 610 bin nüfuslu bir il. Bizim toplam çalışanımız 96 bin kişidir. 610 bin nüfuslu bir ilde 58 bin 900 kişinin işverene bağlı olarak çalışıyor olması iyi bir gösterge değil" ifadelerini kullandı.

"İŞLETME SAYISININ AZ OLMASI, İŞSİZLİĞİN TEMEL NEDENİ"

İstihdama ciddi bir katkı sunmak adına önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Yücekaya, "Adıyaman ölçeğinde baktığımız da işletme sayısının az olması işsizliğin temel nedenidir. Bunun önüne geçmek için ise mevcut işletmelerimizin üretim artışı, kapasite artışının sağlanması ve ikinciside yeni girişimlerin arttırılması ise olur. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini biliyoruz. Piyasaların moral bozukluğuna tahammülü olmaz.Biz kurum olarak bu yılın başından bu tarafa işsizliği azaltmak adına cumbaşkanımızın başlattığı kampanya kapsamında istihdam kapsamında ciddi destekler veriyoruz" açıklamasını yaptı.

02haberler.com