Küresel piyasalarda artan risk iştahı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanı ile ilgili belirsizliğin ortadan kalkmasının ardından düşüşe başlayan 2 yıl vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi bugün de gerilemeye devam ediyor.

EN DÜŞÜK SEVİYEYE GERİLEDİ

Cuma günü yüzde 9,97'den kapanan 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, dün TCMB'de Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Murat Çetinkaya'nın yeni başkan olarak atandığı haberinin ardından düşüşe geçerek, yüzde 9,75'e gerilemişti. Gösterge tahvilin bileşik faizi bugün de azalışını sürdürerek yüzde 9,57 ile Mayıs 2015'ten bu yana en düşük seviyesine geriledi.

YENİ BAŞKAN ETKİSİ

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi de bugün yüzde 9,65 ile Kasım 2015'ten bu yana en düşük seviyesine geriledikten sonra şu dakikalarda yüzde 9,69 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, TCMB başkanlığı ile ilgili belirsizliğin ortadan kalkmasının TL varlıklarına ilgiyi artırdığını belirterek, küresel piyasalardaki pozitif havanın da yurt içi piyasalardaki alımları desteklediğini kaydediyor. Bugün ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini aktaran analistler, 2 yıl vadeli gösterge tahvilin bileşik faizinde yüzde 9,50 seviyesinin önemli destek konumunda olduğunu ifade ediyor.
kaynak: haberler.com