Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, İl Genel Meclisinin Ekim Ayı Olağan toplantısına katılarak meclis üyeleriyle bir araya geldi.
 
Vali Kalkancı’nın İl Özel İdare hizmet binasına gelişinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Can Erdoğan karşıladı.
 
İl Özel İdaresi tarafından İl Genel Meclisine verilen önerge ile İller Bankasından 60 milyon TL borçlanarak kırsal bölgelerin alt ve üst yapı sorunlarının daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması hedefleniyor. Meclis üyelerinin oy birliği ile İller Bankasından borçlanılması ile ilgili karar onaylandı. Oylama sonrasında karara ilişkin ilk imzayı Vali Nurullah Naci Kalkancı attı.
 
İl Genel Meclisinin almış olduğu bu kararın çok önemli olduğunu belirten Vali Nurullah Naci Kalkancı “Son yıllarda köylerin alt ve üst yapısının tamamlanması noktasında çok önemli bir noktaya gelsek de alt yapıyı tamamlamış değiliz. Alt yapımızı tamamlamamız için bütçe imkânımızı geliştiriyoruz. İller Bankasından alacağımız bu kredi ile 2018 yılında alt ve üst yapı hizmetlerini daha da hızlandıracağız. Büyük ölçüde yerleşim birimlerinin alt ve üst yapı hizmetlerini halletmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl çok daha yoğun ve kapsamlı bir yıl olacak. Verdikleri karardan dolayı İl Genel Meclis Başkanımız ve İl genel Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum”dedi.

02haberler.com