Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi tarafından “Bağımlılıklarla Mücadelede Engel Tanımıyoruz” Projesi kapsamında Umut Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda gerçekleştirildi.

 14-23 yaş grubu orta ve ağır derecede zihinsel engelli 39 öğrenci ile kendi isimlerine özel tasarlanan kupa bardakları yapıldı.

Yaşam becerileri, beslenme ve kişisel temizlik eğitimleri dışında İş becerileri için de El sanatları, Galoş Üretimi, Tarım ürünleri, atık malzemeleri geri dönüşüme kazandırma gibi eğitici ve öğretici çalışmalarda yapılan okulda akranları ile birlikte el becerilerini geliştirmek adına Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi ile yaptıkları kupa bardakları mutluluklarına mutluluk kattı.

Adıyaman Üniversitesi Genç Yeşilay gönüllüleri ile çalışmaları yaparken uygun müzikler eşliğinde oyunlar oynandı. Her biri kendi kupa bardağını heyecan ve merak içinde yaptılar.

Öğrenciler çok mutlu oldu ve mutluluklarını tek tek ifade ettiler. Yeşilay üye ve gönüllülerinin katıldığı etkinlikte çocukların heyecanına ortak olarak güzel bir çalışma ortaya çıktı. Çocuklar Yeşilay üye ve gönüllülerini çok sevdi yanlarından ayrılmalarını istemediler.

Umut Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul Müdürü Mustafa Çavuş Yeşilay Adıyaman şubesinin bu duyarlı ve özverili çalışmalarından dolayı Yeşilay Şube Başkanı Hakan Özöncelbaşta olmak üzere emeği geçen tüm Yeşilay Üyelerine teşekkürlerini ilettiler.