Sınava karılan 54 velinin heyecanları dikkatlerden kaçmadı. Sınavda velilere kitapla ilgili 50 soru soruldu. Sınavda birinciliği 96 puanla Hafey Gülmüş aldı. Sınav için okulda kurulan komisyon tarafından belirlenen “Sol Ayağım” adlı kitap konusu velilerden tam not aldı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Mükremin Özer; "Veliler Okuyor Yarışması için 14 Ocak 2017’de yapılan sınav başarıyla tamamlandı. Bu yarışma bizler için 'Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz' hadis-i şerifinin bir neticesidir. Bu yarışmada iki temel amacımız vardı, velilerimizin okuma alışkanlığını güçlendirmek ve velilere öğrenci psikolojisini yaşatarak velilerimizin çocuklarını daha iyi anlamalarını sağlamak. Sınava başvuru sayısına ve sınav sonuçlarına bakarak amaçlarımızın gerçekleştiğini söyleyebilirim. Yarışmada bir velimizin 96, üç velimizin 92, dört velimizin 90 puan alması velilerimizin bu işi ne kadar önemsediğini gösteriyor.
Ben bu güzel çalışmaya vesile olan Milli Eğitim Müdürlüğümüze, yarışmaya katılarak örnek davranış sergileyen tüm velilerimize ve sınav komisyonunda görev alan tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Özer'den sonra konuşan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise; "Öğrencilerimizin okula ilgisinin artması, öğretmenlerimizin velilerimiz ve öğrencilerimiz ile uyum içerisinde çalışmasını sağlayacak bu güzel projenin uygulanması, bizler kadar velilerimizin bu projeye önem vermesi bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Katılımın fazla olması velilerimizin yarışmayı önemseyerek bu kadar yüksek notlar alması sevindirici olduğu kadar, çocuklarımızın gelişimi açısından bizlere daha da çok umut aşılamaktadır. Öğrenmenin yaşının olmadığını bizlere bir kez daha kanıtlayan velilerimiz, içlerindeki öğrenme aşkını çocuklarımıza aktardığı ve bu öğrenme aşkı ile çocuklarımıza örnek oldukları zaman inanıyorum ki eğitim konusunda daha da iyiye gideceğiz. Bu vesile ile yarışmayı hazırlayan, uygulayan meslektaşlarıma ve yarışma katılan velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.