Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, her yıl kayıt dönemlerinin başlaması ile birlikte 81 ilde üniversitelere kayıt yaptıracak olan öğrencilere yardım eden AGD Üniversite Komisyonu mensupları bu yılda çalışmalarına başladığını söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, kayıt döneminde öğrencilere tek tek yardım eden AGD’li gençlerin bu yılda 81 ilde 500 noktada kayıt büroları ve stantları açacağını ifade etti.
“Öğrencilere ev ve yurt imkanı”
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, sözlerine şöyle başladı; “Anadolu’nun çeşitli illerinden gelerek üniversitelere kayıt yaptıracak öğrencilerin yabancılık çekmemeleri için“Yalnız değilsin, biz seninleyiz” sloganı ile gençleri karşılayacak olan AGD mensupları, kayıt döneminde üniversiteler ile ilgili çeşitli dokümanlar dağıtacak. Bu çalışmalarda şehirlerde 2 bin AGD’li yer alacak. Şehrin giriş çıkışlarında, ana arterlerinde, otobüs ve tren garlarında öğrenciler, “Üniversitenize Hoşgeldin” pankartı ile karşılanacak. Ayrıca bu sene kaydını internet üzerinden yaptıranlar için de AGD, e-kayıt imkanı sunuyor. Öğrenciler agduniversite.com sitesine girerek AGD ile bağlantı kurabilecek. AGD tarafından oluşturulan özel web sitesi agduniversite.com üzerinden üniversiteyi kazananlara kayıtlarda birebir yardımcı olunuyor. Kayıt dönemleri için ummalı bir çalışma içine giren AGD, öğrencilere kavga, çatışma, kin ve nefretten uzak yurt ve ev imkânı da sunuyor. Öğrenciler isterlerse AGD’nin ev ve yurtlarına kayıt yaptırabilecekler.” Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, her sene yeni kayıt yatıracak öğrencilerin sıkıntı çektiklerini söyledi. Türkiye’nin 81 ilinde ve özellikle büyük şehirlerde kayıt döneminde öğrencilerin sıkıntı çekmemesi için onlara yardım edeceklerini belirten AGD Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, bu sene yeni kayıt yaptıracak öğrencileri “Yalnız değilsin, biz seninleyiz” sloganı ile karşılayacaklarını dile getirdi.
“Herkese kucak açan politikamız var”
İnancı, düşüncesi, ırkı ve rengi ne olursa olsun herkese kucak açan bir politikalarının olduğunu kaydeden AGD Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, “Gelen bütün öğrencilere kucak açan politikamız var. İnşallah süreç içerisinde kardeşlerimizle irtibatı koparmayacak bir bağ kuruyoruz. Gelen öğrencilerin bizde kalmalarına gerek yok, kayıt standımıza gelen öğrencilere çeşitli hediyeler veriyoruz. Şehir gezileri, kaynaşma programları ve ilk adım kamplarıyla gelen öğrencilere üniversite hayatını ve üniversite hassasiyetini anlatıyoruz. Bu şekilde bir süreç başlatıyoruz. Gelen öğrenciler bizde kalmasalar bile öğrencilik hayatında onlara her türlü yardımcı olacak çalışmalarımız var” diye konuştu.
Başkan Bedrettin Beyazkaya, üniversite çalışmaların sadece ders okul döneminde yapılan çalışmalar olmadığını bildirerek, “Üniversite çalışmaları; üniversitelere gelen öğrencilerin çevresinin olumsuz etkilerinden, ahlaki çöküntüden ve zihin olarak da batıl ideolojilerden kurtarma, kardeşlik içerisinde yüreklere dokunmanın adıdır. Nasıl ki tarihimizde topraklarfethedildiyse sizler de yüreklerin fethini yapmakla görevli insanlarsınız” dedi.