TEOG II sınavı ile ilgili açıklama yapan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç; “Bakanlığımızca yapılan ve Türkiye genelinde yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin ikinci kez girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı II ilçemizde sorunsuz şekilde gerçekleşmesinde Sayın Kaymakamımız koordinasyonunda Besni ilçe Jandarma Komutanlığı, Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Besni ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Ortak hareket etmesi etkili oldu. İlk kez uygulanan bu sınavda bizlere vermiş olduğu destekten ve yapmış olduğu liderlikten dolayı Besni Kaymakamımız Sayın Emrah Yılmaz başta olmak üzere İlçe Emniyet Müdürümüz Cemal Avan´a, İlçe jandarma Komutanımız İsmail İri´ye ve görev alan tüm öğretmen arkadaşlarımız ile müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkür ediyorum.

SBS’nin yerini alan ve ikinci kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı II merkez, belde ve köylerimizdeki 8.sınıf öğrencilerine yönelik 32 okulumuzda 1576 öğrencinin katılımı ile 383 öğretmen gözetiminde sorunsuz şekilde tamamlandı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yeni bir model olup Merkezi Sistem Ortak Sınavları olarak geçmektedir. 28 Nisan 2014 Pazartesi günü Saat 09.00’da başlayan aralıklarla devam eden saat 12.00’de tamamlanan birinci gün (ilk oturum) Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden 20’şer soru, 29 Nisan 2014 Salı günü yapılan ikinci oturum’da ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden 20’şer sorunun bulunduğu, öğrencilerin üzerinde oluşabilecek sınav kaygısını ve stresini en aza indirebilmek amacıyla sınavlar arası 30 dakikalık dinlenme ve hazırlık süresinin olduğu bir sınavdır. Bu sınavlara geçerli bir mazeret sebebiyle katılamayan öğrencilerimize mazeretlerini resmi bir belge ile belirtmeleri halinde Bakanlığımızca ileriki bir tarihte yeniden bir sınav hakkı verilecektir” dedi