25-26 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG 1. dönem sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi.  Sonuçlar, e-okul, MEB.gov.tr , EBA üzerinde yayınlandı. Öğrenciler, bilgilerini sisteme girerek sınav sonuçlarını öğrenebilirler.

İŞTE MEB'DEN YAPILAN O AÇIKLAMA
 
Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında birinci döneme ait ortak sınavlar 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.
Bakanlığımız her yıl sınav takvimini ilan ederken hem öğrenci, öğretmen ve okul idaresince yapılması gereken iş ve işlemlerin zamanında gerçekleşmesini öngörmekte, hem de sınav sorularına yönelik itirazların hukuka uygun bir biçimde değerlendirilmesi için gerekli başvuru ve yargı sürecini dikkate almaktadır. 15 Ocak 2016 tarihi itibarıyla ivedi yargılamaya ilişkin süre tamamlanmıştır.
Türkiye genelinde ve yurt dışındaki 14 merkezde gerçekleştirilen sınavlara ilişkin sonuçlar,bugün saat 19.00 itibarıyla e- okul sistemine aktarılmıştır. Sonuçların tüm öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını diler, süreçte katkısı olan tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  

TIKLA HEMEN SORGULA
 
TEOG 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?
 
8. sınıflar için düzenlenen TEOG sınavlarının ilki sonuçlandı. 2. dönem sınavlar ise 27-28 Nisan 2016 tarihinde yapılcak. Mazeret sınavları 14-15 Mayıs 2016'da olacak. Sınav sonuçları ise Haziran 2016 olarak yayınlandı.
  
YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?
 
Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.
 
AĞIRLIKLI ORTAK SINAV PUANI HESAPLAMASI
 
Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.
 
YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANIN HESAPLANMASI
 
Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.
milliyet.com.tr