Konu ile ilgili açıklama yapan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; “Öncelikle sınavların öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Sınavda emeği geçen bütün görevli arkadaşlarıma can-ı gönülden şükranlarımı sunuyorum. İlçemizde 2015-2016 eğitim öğretim yılı TEOG I sınavını tamamlamış bulunmaktayız.

Her yıl TEOG sınavları ilk dönem (TEOG I) ve ikinci dönem(TEOG II) olmak üzere iki dönem halinde yapılmaktadır. Son üç TEOG sınavında ilçemizin başarı grafiği sürekli artmaktadır. Öğrencilerimizin hayata atılma konusunda ilk ve en önemli adımlarından biri olan bu sınav bizler içinde hayati öneme sahiptir. Çocuklarımızın bütün emekleri bizlere emanet edilmiştir.

TEOG I sınavı 1395 öğrencimizin katılımıyla 33 Ortaokulumuzda gerçekleştirildi. Sınavın yürütülebilmesi için 1. ve 2. günde ayrı ayrı 430 öğretmen, 95 personel ve kurye, 33 Asker ve 54 Polis memuru görev aldı. Sınavımızın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.