Ulusal Ajans tarafından desteklenen Avrupa’da Geriatrik Rehabilitasyon Stajı  adlı projeyi uygulamak üzere 2 öğretmen ve 14 öğrenci  ikişer hafta dönüşümlü olarak Portekiz’in Braga kentine gidecek.

Öğrenciler projenin ana konusu olan Yaşlılarda Geriatrik Dönem, Alzheimer Hastalığı ve tedavisi üzerinde staj eğitimi yapma fırsatı bulacak. Eğitim sonrası Europass Sertifikası alacak olan öğrenciler deneyimlerini Türkiye'deki arkadaşları ile paylaşacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Ferda Uncu; "Bu projeyi okulumuz adına hazırlarken ülkemizi önümüzdeki 30-40 yıl sonrasında büyük bir oranda yaşlı nüfusun beklediğini düşündük. Yavaş ve kaliteli yaşlanabilmek, sağlığımızı kaybetmeden, hayattan kopmadan yaşamımızı sürdürmek ve mutlu bir yaşlılık evresi geçirmenin sırlarını öğrenmek şart. Avrupa artan yaşlı nüfusunu rehabilite etmeyi başarmış. Geriatrik Dönemi (hareket kabiliyetinin yavaşlaması,yapabildiklerini artık yapamama durumu) anlamış ve mümkün mertebe çok ileri yaşlara ötelemiş. 70 yaşında ninelerin Avrupa'da bisiklete bindiği hikayelerini hepimiz duyuyoruz. Geriatrik Dönemdeki hastalar için evde bakım hizmetlerini geliştirmiş yada yüksek standartlarda huzurevleri açmış. Böylece gençlerini dolgun maaşla istihdam etmiş. Öyle ki işlettiği huzurevlerinde yaşlılarına spor, müzik, tiyatro, dans, resim vb. gibi bir çok etkinlik olanakları sunmuş. Hastalıklarına rağmen onları asla hayattan soyutlamamış. Öğrencilerimiz de Portekiz’e giderek bu çalışmaları bizzat yerinde görecek ve uygulama fırsatı yakalayacak" dedi.

Projeden faydalanacak  başarılı öğrencileri tebrik eden Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise; "Ülkemiz meslek lisesi öğrencilerimizi hem maddi hem manevi anlamda destekliyor. Sizleri Avrupa’ya göndererek çalışma azminizi ve girişimcilik ruhunuzu harekete geçirmeyi planlıyor. Sizler bizim yarınlarımızsınız. İyi eğitim almış, işini düzgün yapan, dürüst, vatan millet aşkıyla ülkesine hizmet eden bir gençlik hedefliyoruz. Projeyi hazırlayan okul müdürü Ferda Uncu’ya teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.