Semiz, 2017-2018 eğitim öğretim yılında okul idaresi ile birlikte okulu geçmişte olduğu gibi gelecekte de bilimsel, sosyal, sportif, kültürel ve akademik alanda ilçenin en gözde okulu yapmak için ellerinden gelen tüm çabayı kısıtlı imkanlara rağmen sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Semiz; "Bu çerçevede okulumuza Robotik Kodlama ve Tasarım Atölyesi açtık. Besni’de ilk olarak okulumuzda açılan atölyede çocuklarımızın teknolojik gelişmelerden haberdar olması ve  geleceğin sektörü olan bilişim ve kodlama konusunda yetkinlik kazanması amaçlanmaktadır. Atölyede öğrencilerimiz bilgisayarlarda tasarım yapacak, yaptıkları tasarımları okulumuza satın aldığımız 3D yazıcıdan çıkararak sadece teorik olarak değil, uygulamalı olarak da öğrenecekler.

Okulumuz İdaresi tarafından okulumuzda eğitim öğretim gören 5.sınıf öğrencilerimizin velilerine yönelik yenilenen müfredatı tanıtmak amacı ile seminer düzenlendi. Seminere toplam 53 öğrenci velisi katıldı. Ayrıca seminer sonunda öğrenci velilerimizin okulumuzdan beklentileri, çocukların eğitim ve gelişim durumu hakkında paylaşımda bulunuldu.

Okul Cami Buluşması projesi kapsamında öğrencilerimiz Din Kültürü öğretmenlerimizin eşliğinde Hacı Reşit Camiini ziyaret ettiler. Ziyarette İlçe Müftüsü Sayın Hanifi Damar ve Cami Görevlisi öğrencilerimize camiyi tanıttılar. Ziyaret sonunda ilçe müftümüz tarafından öğrencilerimize kitap hediye edildi.

Okulumuz Rehberlik öğretmeni Gülizar Eda Erdoğan tarafından öğrenci velilerimize ihmal ve istismar konulu seminer verildi. Seminere 48 veli katıldı.

İlçemizde düzenlenen Amatör Spor Haftası yarışmalarında okulumuz futbol, masa tenisi ve dart branşlarında etkinliğe katılım sağlamıştır. Yarışmada okulumuz, yıldızlar erkek futbol dalında ilçede 3.lük, yıldız kızlar masa tenisi dalında 1.lik ve 3.lük, yıldız kız dart takımı 1.lik ve 3.lük gibi başarılar elde etmiştir. Başarılı olan öğrencilerimize İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından verilen madalyalar törenle dağıtılmıştır.

Okulumuzda yapılan Mehmet Akif  Ersoy kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Okulumuz velilerine rehber öğretmenimiz tarafından  Aile İçi İletişim ve Anne Baba Tutumları Adlı seminer verildi. Anne-Baba İletişiminin ve tutumlarının çocuklarımız üzerindeki etkisi anlatıldı.

Okulumuz tarafından her 15 günde bir kazanım değerlendirme sınavı yapılmakta  ve sınıf bazında birinciler ödüllendirilmektedir.

Merkezi yerleştirme sınavına girecek olan okulumuz 8. sınıf öğrencilerine test çözme teknikleri semineri verildi. Semineri, Rehberlik Uzmanı Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatör rehberlik öğretmeni Zaydin Önder tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Toplantı salonunda verildi. Seminere 70 8.sınıf öğrencimiz katıldı.

Öğrencilerimizin başarı düzeylerini artırmak ve test tekniklerine aşinalık kazanmaları amacıyla planlanan çalışmalarımız devam etmektedir.

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerine yönelik seminerlerimiz devam ediyor. Öğrencilerimizin üst öğrenim tercihlerinde ilgi yetenek ve değerlerine uygun okullara yönlendirilmeleri amacıyla planladığımız  Besni ibni Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tanıtım semineri Besni ibni Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesi müdürü sayın Mustafa Ocakçı ve ekibi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES toplantı salonunda gerçekleştirildi. Seminere okulumuzun 8.sınıfında okuyan 70 öğrenci katıldı.

Okulumuz Dumlupınar ortaokulu, yıldız kızlar masa tenisi yarışmalarında Adıyaman il birincisi oldu ve kupayı almaya hak kazandı.

Besni Şehit Mehmet Yağmur  Anadolu İmam Lisesi tanıtım semineri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES toplantı salonunda Besni Şehit Mehmet Yağmur Anadolu İmam Lisesi Müdürü Sayın Vakkas Korkmaz tarafından gerçekleştirildi. Seminere okulumuzun 8.sınıfında okuyan 68 öğrenci katıldı.

Çanakkale savaşlarının 100. yıl dönümü anma etkinlikleri çerçevesinde, ilçemiz genelinde yapılan  Mektup Yazma yarışmasında okulumuz öğrencileri birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü kazanarak tüm ödülleri almaya hak kazandılar. Yarışmada ilçe birincisi okulumuz 8. Sınıf öğrencisi Semra Yıldız, ilçe ikincisi okulumuz 8. Sınıf öğrencisi Miray Çokal ve ilçe üçüncüsü okulumuz 5. Sınıf öğrencisi Hayrunnisa Paksoy oldu. Yarışmada 1. Olan Semra Yıldız çeyrek altın,2.olan Miray Çokal 75 TL ve 3.olan Hayrünnisa Paksoy 50 TL almaya hak kazandı.

Dumlupınar Ortaokulu Olarak ilk defa bu yıl TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına 33 proje ile katılmakta olup, proje açılışı 25.04.2018 tarihinde okulumuzda yapılacaktır" dedi.