Okulda düzenlenen bilim fuarına İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Akdoğan, Köy Muhtarı Haci Tan, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Bilim Fuarının açılışında konuşan okul müdürü Haci Ali Aygün; "TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel ve ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, 5-12. sınıf öğrencilerinin; kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır. Bu çerçevede yürütülecek bilim fuarlarıyla kısa sürede çok geniş kitlelere ulaşarak bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratılması, bilim kültürünün tabana yayılması ve geliştirilmesi sağlanacaktır.

Okulumuz adına katılım sağlayan herkese teşekkür eder, 2. TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Teknoloji Tasarım Sergisi’nin katılımcılarımıza faydalı olmasını temenni ederim" dedi.