Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi bünyesinde oluşturulan Şark Odasında haftada bir gün kitap okuma etkinliği düzenleniyor.

Osmanlı motifleri ve otantik şekillemelerle tasarladığı şark odasını konforla bütünleştiren Gençlik Merkezi Müdürlüğü burada düzenlediği kitap okuma ve yaptığı diğer etkinliklerle milli ve manevi değerlerine hakim, sorumluluk sahibi gençler yetiştirmeyi hedefliyor.

Şark Odasının bu haftaki konukları Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcıları, bazı kurum müdürleri ile Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri oldu.

 Vali Mahmut Demirtaş ve katılımcılar, kitap okumanın önemine dikkat çekmek ve kitaplara olan ilgiyi artırmak amacıyla 10 dakika boyunca şark odasında kitap okudu. 

Kitap okumanın önemine değinen Vali Mahmut Demirtaş “Bu etkinliği düzenlemekteki amacımız  toplumun kitaba olan ilgisini çekmek ve topluma kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Unutulmamalıdır ki bir ülkenin kalkınmışlık düzeyi o ülke insanının okuduğu kitap sayısıyla doğru orantılıdır. Kitap okurken oradaki bir sözcük, bir kavram bile hayatımıza çok şey kazandırır”dedi.

Şark Odasındaki kitap okuma etkinliği çiğköfte yapılmasının yanı sıra bağlama çalınıp türküler söylenmesiyle sona erdi.