“Medya”, “Tasarım”, “Teknoloji”, “İletişim” ve “Sağlık” alanlarında nitelikli insan yetiştirme amacıyla eğitimlerini sürdüren Plato Meslek Yüksekokulu, alanında uzman isimlerin bir araya geldiği “Çocuk Gelişimi” bölümüyle öğrencilerine yurt dışında eğitimin kapılarını aralıyor. Türkiye’de ön lisans düzeyinde yabancı dilde eğitim veren tek çocuk gelişimi programı olma özelliğiyle ön plana çıkan Plato MYO Çocuk Gelişimi Programı, öğrencilerinin yurt içinin yanı sıra yurt dışındaki eğitimlerini de destekliyor.

İngilizce bölüm programlarının bir avantajı olarak, öğrencilerinin yurt dışında eğitimlerine katkı sağlayabilecek etkinliklere burs kazanarak katılabildiklerini açıklayan Plato MYO Çocuk Gelişimi Program Başkanı Erdem Tüfekçi; “Örneğin, Fullbright Bursu ile 2013 – 2014 yılında iki öğrencimiz, 2015 – 2016’da yine iki farklı öğrencimiz Amerika’da eğitim alma ve uygulama gözlemi yapma hakkı elde edebildiler. Bu burslardan ağırlıklı olarak eğitim dili İngilizce olan programlardaki ön lisans öğrencilerimiz faydalanabiliyor. İstanbul’da Avrupa ve Anadolu Yakası’nda, Bursa, Adana ve Ankara’da olmak üzere toplam 4 ilde 5 kampüs ile eğitim seçeneğinin yanı sıra; eğitim dilinin İngilizce ve Türkçe seçenekli dersler olması, öğrencilere bölüm ile ilgili tercih hakkı tanıyor” dedi. Çocuk gelişimi bölümündeki akademisyen kadrosunun da Türkçe ve İngilizce programlarda yer alan iki farklı kadrodan oluştuğunu belirten Tüfekçi, her iki programda da genellikle eğitim fakültelerinin okul öncesi eğitimi, ilköğretim eğitimi gibi alan mezunları ile psikoloji alanları mezunlarından oluştuğunu söyledi.

Çocuk Gelişimi Bölümü Mezunlarının İş Fırsatları


Çocuk gelişimi ön lisans programlarını bu yıla kadar ağırlıklı olarak tercih eden öğrencilerin, meslek lisesinde ilgili alanının eğitimini almış öğrencilerden oluştuğunu söyleyen Tüfekçi, geçen yıldan itibaren, meslek lisesinden gelmeyen öğrencilerin de YGS aracılığıyla programlarına kayıt olduğunu ve yoğun bir ilgi gösterdiklerini belirtti. Böylece çocuk gelişimi ön lisans programına yerleşen öğrencilerin; meslek lisesi çocuk gelişimi bölümlerinden mezun olanlar ile alan dışından gelenlerden oluşan karma bir öğrenci profili oluşturduğunun altını çizen Tüfekçi, “Bölümden mezun olduktan sonra sahip olunabilecek geniş iş olanakları nedeniyle, ilerleyen zamanlarda programa ilginin daha da artacağını düşünüyoruz. Bu programlardan mezun olan öğrenciler; okul öncesi eğitim kurumları, özel eğitim merkezleri, oyun grupları, risk altındaki çocuklar, bireysel eğitim ve nitelikli çocuk bakımı gibi geniş bir yelpazede iş bulabilme şansına sahipler. Mezunlar özellikle anaokullarında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde aranan elemanlar oluyorlar. Çalışma alanının genişliği de mezunlara ilgi ve istekleri doğrultusunda bir uygulama alanı seçme şansı tanıyor” diye konuştu.

Medya, Tasarım, Teknoloji, İletişim, Sağlık alanlarında toplam 25 bölümde 28 programla eğitim veren Plato Meslek Yüksekokulu, birinci öğretim yanında 21 programda ikinci öğretim imkanı sunarken, 3 programda da İngilizce eğitim imkanı sunuyor.