Özür Grubu Atamaları Ne Zaman Başlıyor-Nasıl Yapılacak   Milli Eğitim Bakanlığı isteğe bağlı il içi ve il dışı öğretmen atamalarını Temmuz ayı içerinde gerçekleştirdi. Binlerce öğretmen yer değiştirdi, norm kadro sorunu nedeni ile bir çok öğretmen istediği ile veya okula gidemedi. Şimdi öğretmenler özür grubu atamalarını bekliyor. Bakanlık bu konuda net bir takvim açıklamasa da başvuruların önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.   İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU yaptığı açıklamada öğretmenlerin eş ve özür durumlarına bağlı atamaların Ağustos ayı içinde bitirileceğini belirtti.   Özür grubu atamalarında öğretmenlerin en merak ettiği sorulara gelince. Öncelikle 3 yıl şartı. Bakan Avcı bu konuda şu şekilde bir açıklama yapmıştı:    
Avcı; Ordu'daki bir memurun Eskişehir'deki eşinin yanına gidebilmesi için 3 yıl çalışma şartının kesin olarak yerine getirileceğini belirtti. Tüm kamu kuruluşlarının ve bakanlıkların bu duruma uymak zorunda olduklarını belirtti. Üst yönetmeliğe herkesin uyması gerektiğini ifade eden Avcı; bu Başbakanlığın yönetmeliğidir buna herkes riayet etmelidir diyerek kendi yönetmeliklerimizi uygulamak zorunda olduklarını söyledi.   Başbakanlığın yayınladığı üst yönetmelikte maalesef 3 yıl sigorta şartı bulunduğu için MEB’de bunu uygulamak zorunda. Fakat bu konuda Meb’in insiyatif kullanacağı ve bunu aşağıya çekeceği müjdesi de bizzat Nabi AVCI tarafından açıklanmıştı.  
İl ve İlçe emri konusuna gelince bu konuda maalesef bir müjde gelmeyecek gibi çünkü dönüşüm nedeni ile bir çok il ve ilçede norm fazlası öğretmenler var bir de il emrine gelenler olursa burada sorun artarak devam edecek.   Son olarak sitemize günde en az 100-150 ye yakın mail gelen konuda da bir açıklama yapalım. 2.İl içi ve 2.İl dışı konusun da olumlu bir hava olmakla beraber Bizzat İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu takvimin çok sıkıştığını (özür gurubu ve yeni öğretmen atamaları) belirttiler. Ama bence öğretmenler Eylül ayı başına kadar umutlarını korumalı.Geçen senede Eylül de 2. Atamalar yapılmıştı.


Haber Yeni Rota