Açılması tüm kamuoyu tarafından olumlu karşılanan Özel Besni Simya Anadolu Lisesi “İyi insan yetiştirmek” felsefesiyle yeni döneme damgasını vuracak gibi görünüyor.

AÇILIŞI İLÇEDE SES GETİRDİ

Özel Simya Okullarının bir şubesi olan Özel Besni Simya Anadolu Lisesi aylar öncesinde daha henüz açılması için hazırlıklar yeni başlamışken, birçok çevreden olumlu izlenimler almıştı. Nitekim 2018-2019 eğitim öğretim yılı başlamadan önce resmi izinlerini alarak açılışını gerçekleştirdi. Besni’nin ilk ve tek Özel Anadolu Lisesi olan Özel Besni Simya Anadolu Lisesi, tüm halkımızı kurumu gezip görmeye bekliyor.

NEDEN SİMYA?

Kurucularından alınan bilgiye göre Özel Besni Simya Anadolu Lisesi öncesinde “Simya” adı olmadan açılacaktı. Özel Besni Simya Anadolu Lisesi kurucuları profesyonel eğitim-öğretim ve otomasyon sistemleriyle çalışmanın daha etkili olacağını düşündüklerinden Simya Okullarıyla birlikte çalışma kararı aldıklarını dile getirdiler. Öğrencinin bütün devamsızlık ve not bilgi girişlerinin e-okul sistemiyle birlikte Simya Okullarının sistemine de eşzamanlı yapılacağını bildiren kurucular, bu uygulamanın öğrenci takibi ve öğrenci-veli memnuniyeti açısından fayda sağlayacağını dile getirdiler.

NASIL BİR EĞİTİM?

Peki, öğrenciler nasıl bir eğitim alacak? Bu soruyu Özel Besni Simya Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Küçükkelepçe'ye sorduk ve bu soruyla ilgili oldukça tatminkar cevaplar aldık.

Simya Okullarının, eğitim ve öğretimde çağdaşlığı ve en iyi olmayı ilke edinen ve öğrenmede sürekliliğe inanan bir eğitim kurumu olduğunu sağlayan Küçükkelepçe; "Amacımız, önce iyi insan yetiştirmek ilkesine inanarak, toplum ve çevre sorumluluğu olan bireyler yetiştirmektir. Simya Koleji, kendi eğitim felsefesini oluşturmuş ve okullarındaki tüm eğitim-öğretim sürecini bu felsefeyi temel alarak inşa etmiştir. Bizler bu yüzden Simya Okulları ile birlikte çalışmaktayız.

Mutlu, insani değerlere sahip, diğer insanlara, çevreye, doğaya, dünyaya, evrene saygısı olan öğrenciler yetiştirmeyi, öğrencisini ailesinin, toplumunun, ülkesinin ve insanlığın gelişmesi ve iyileşmesi için eğitmeyi hedefliyoruz.

Akademik ve bilimsel bilginin ezberlenerek unutulması için değil; deneyimleyerek yaşam boyu sürmesi, iyileşmesi, anlam kazanması ve olumlu değişim için kullanılmasını öğretmeyi hedefliyoruz" dedi.

NASIL BİR EĞİTİM MODELİ?

Peki, bu eğitimi verirken nasıl bir eğitim modeli kullanılacak? Bu sorunun cevabını yine Özel Besni Simya Anadolu Lisesi kurucularından Canan Eser verdi; "Mikro Eğitim Modeli kullanıyoruz. Mikro Eğitim Modeli’nde öğrenci 'Sınıfa Özel Öğretim Modeli’ ile Zero yada Plus Programlarından hangisine tabi olacağını öğrenir ve programa uygun eğitim-öğretim uygulanır. Zero ve Plus programları ‘Kişiye Özel Sorular’ (KÖS) ile desteklenir. Bu eğitim modelinde Simya Yayınları tarafından hazırlanan 'Kişiye Özel Sorular' (KÖS) kullanılmaktadır. ‘Mikro Eğitim Modeli’ Türkiye’de sadece Simya Okulları tarafından uygulanmaktadır. Türkiye’de kullanım hakkı sadece Simya Okullarına aittir.

Bu sistem sayesinde öğrencilerimizin akademik benliklerini bu kişiye özel metotla 9. sınıftan 12. sınıfa kadar deyim yerindeyse ilmik ilmik işliyoruz" ifadelerine yer verdi.