Okulda düzenlenen proje sergisinin açılışına İYİ Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kösekul, Besni Malmüdürü Sıtkı Gürocak, Besni Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mustafa Bulam, Besni Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel, Eğitim Bir-Sen Besni Temsilcisi Mahmut Akdoğan, Türk Hava Kurumu Besni Şube Başkanı Ali Deveci, Gazeteci - Yazar Hasan Emre, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi E.Soydan Doğru, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda okulun folklor ekibinin yöresel oyunu davetliler tarafından beğenildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Nevzat Avşar; " Her geçen gün eğitim kalitesini artırarak yoluna devam eden okulumuz, gelişen teknoloji ile bütünleşmiş bir şekilde, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine, karıca misali de olsa katkı sunmak amacıyla, öğrencilerini araştıran, sorgulayan ve yöresinin sorunlarına çare bulan, bilimsel düşünme ve sorun çözme yeteneği gelişmiş bir gençlik olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.

'Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim' gerçeğini fark etmiş olan okulumuz, ecdadımızın bize miras bıraktığı ahilik kültürünün değerleri ışığında bölge ve ülke ekonomisine katkı sunmayı kendine en büyük misyon olarak belirlemiştir.

Bu hedefler doğrultusunda yaptığımız çalışmalardan biri olan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımızın bu yıl ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bilim fuarımızda, öğretmen ve öğrencilerimizin özverili çalışmalar neticesinde ortaya çıkardığı 21 projeyi beğeninize sunacağız.

Gayretli ve özverili çalışmalar sonucunda ortaya çıkan bu projelerin, bilim dünyasında yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyorum.

Fuarımızda çeşitli çalışmalarını sergileyecek çocuklarımızın ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabileceklerine inanıyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle bilim fuarının gerçekleşmesinde emeği geçen başta proje yürütücümüz olan okulumuzun biyoloji öğretmeni Funda Arslan olmak üzere tüm proje danışman öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

Avşar'ın konuşmasının ardından Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi. 21 farklı proje görevli öğrenciler tarafından ziyaretçilere tanıtıldı.