Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okur-Yazarlık seferberliği çerçevesinde Besni Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan okuma-yazma kurslarına katılan kursiyerlere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Toplantı Salonunda yapılan törene İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mahmut Akdoğan ve Bayram Canlı, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı

Törende Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar ile proje hakkında bilgi veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhammed E. Aslan; "Şu an burada sayamayacağım bunun gibi binlerce on binlerce kolaylığı hayatınıza sunan tek şey, bu iki-üç aylık zaman diliminde işinizden, ailenizden, keyfinizden ve gezmenizden fedakarlık yaparak katılmış olduğunuz kurslarda sizlere öğretilen okuma ve yazmadır.

5 Şubat 2018 tarihinde başlayıp bu güne kadar devam eden okur-yazarlık seferberliğine ilçemizdeki mezra, mahalle, köy ve kasabalarımızda kurmuş olduğumuz okul müdürü, imam ve muhtardan oluşan komisyonlar marifeti ile okuma-yazma bilmeyen binin üzerinde vatandaşımız tespit edilmiş olup, bu vatandaşlarımızın tamamı ile yüz yüze görüşülerek ve de ikna edilmek sureti ile farklı farklı yerleşim yerinde ve kurumda 98 kurs açılmak sureti ile 972 vatandaşımızın kurslara katılımı sağlanmıştır. Bu alanda yapmış olduğumuz çabaları ve elde ettiğimiz başarılı verileri asla yeterli görmediğimizi ve okuma-yazma hakkının anayasal bir hak olduğu bilinci ile ilçemizde ve ülkemizde okuma-yazma bilmeyen kalmayıncaya kadar bu faaliyetlerin devam edeceği bilgisini sizlere arz etmek isterim.

Okuma-yazma alanındaki öğrenme bilincini seferberlik haline dönüştüren başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendiye, okuma yazma seferberliği başladığı günden bu güne kadar kurumumuz ve camiamızın yanında olan, desteklerini fazlası ile hissettiğimiz İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Gencer Beye, Milli Eğitim Müdürümüz, şube müdürlerimiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün değerli çalışanlarına, mezra, köy, mahalle ve kasabalarda okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın tespitinde bizlere öncülük eden komisyonlarımızda görev alan imamlarımıza, muhtarlarımıza, okul müdürlerimiz ve okul idarecilerimize ve özellikle de düzenlenen kurs faaliyetlerinin asli unsurları olan ve görev alan tüm meslektaşlarıma, okur-yazarlık seferberliği başladığından bu güne kadar görevi halkın eğitimine hizmet olan, görev ve sorumluluk bilincinin üzerinde bir görev ve sorumluluk bilinci ile hareket eden başta Halk Eğitimi Merkezinin değerli Müdür Yardımcıları ve öğretmenleri olmak üzere tüm kurum çalışanlarıma, şahsım kurumum ve Milli Eğitim camiası adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Eğitimin önemine değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise; "Okuryazarlık Seferberliği kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların 120 saatlik birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılımlarını sağlayarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 180 saatlik ikinci kademe okuryazarlık kurslarına yönlendirilmesi, ayrıca açık öğretim ortaokulu, açık lise yoluyla ortaokul ve liseyi bitirerek üniversite eğitimi almalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Kurslar 5 Mart´ta başladı, 11 Mayıs'ta sona erdi. 14 yaş üstü (örgün eğitim dışına çıkmış) tüm vatandaşlarımız ve yabancı uyruklu vatandaşlarımız da okuma yazma kurslarına katılmış bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın hanımefendinin himayelerinde okuma yazma seferberliği başlatıldığı hepimiz tarafından bilinmektedir. Bu kapsamda okuma yazma bilmeyen vatandaşların 1. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak, okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktaydı. Bugün burada görmüş olduğumuz bu güzel tabloda bunun en güzel kanıtıdır.Dünya’da her şey için, medeniyet için,hayat için,başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. ilmin ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, doğru yoldan sapmaktır. Yalnız; ilmin ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının sonuçlarını idrak etmek ve gelişmesini zamanında takip etmek şarttır. Binlerce yıl önceki kuralları, bugün aynen uygulamaya kalkışmak elbette ilmin ve fennin içinde olmak değildir. En önemli, en esaslı nokta eğitim meselesidir. Öğretmenlerimizin emekleri ve öğrencilerimizin gayretleri hakikaten takdire şayandır.

Bu vesile ile başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendi olmak üzere, Sayın Valimiz Nurullah Naci Kalkancı Beye, İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Gencer Beye, Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Muhammed E. Aslan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Son olarak konuşan İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer; "Halk Eğitimi Müdürlüğümüz ilçe genelinde gerçekten çok ciddi bir çalışma ile bir çok okuma yazma bilmeyen kardeşlerimize ulaştı ve sonuç itibariyle güzel bir tablo ortaya çıktı. Bu çalışmada emeği geçen Halk Eğitim Müdürümüz ve değerli öğretmenlerimize teşekkür etmek istiyorum. Okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur. Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi öğütleyen dinimizin mensupları olarak, çevremizdeki insanlara da güzel bir örnek göstermiş oldunuz. Bu medeni cesaret ve gayretiniz için hepinizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Amacımız bir tane bile okuma yazma bilmeyen kardeşimizin kalmamasıdır. Sizlerde bundan sonra etrafınızdaki okuma yazma bilmeyen kardeşlerinizi cesaretlendirerek bu kurslara katılmalarını sağlarsanız, onlarda sizin yaşadığınız bu mutluluğu yaşarlar. Belki yaşınız geçti, öz güven eksikliği olabilir, ama sizlerden aldığı bu cesaretle inşallah onlarda başarılı olacaklardır" dedi.

Konuşmaların ardından okuma yazma kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere belgeleri verildi.