Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü SODES Kültür Salonunda yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Tanrıverdi ve Mahmut Akdoğan, merkez, belde ve köylerdeki tüm okul ve kurum müdürleri katıldı.

Gündem maddelerinin okunması ile başlayan toplantıda konuşma yapan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; "Besni'de eğitim alanında etkili bir sistem oluşturmak ve kurguladığımız sisteme takım arkadaşlarımızın da destek olmasını sağlamak için, okul müdürleriyle bir araya gelmeye özen gösterdik. Bütün öğretmen arkadaşlarımın sorunlarını baş tacı ettik birebir ilgilendik. Yıl içerisinde bütün okullarımızı ziyaret ederek okullarımızın sorunları ile ilgilendik.

Bu çabaların sonucu olarak Fen Lisemiz seneye hizmet verecek olup, şube ve öğrenci sayıları belirlenmiştir. Hayırlı olmasını diliyorum. Artık çocuklarımız başka yerlere gitmeyecek ve eğitimlerini sorunsuz bir şekilde burada tamamlayacaktır.

İlçe TEOG resmi sonuçların açıklanması ile bizlerde çalışmamızı tamamlamış bulunmaktayız. Okullarımızda genel olarak yükseliş mevcut olduğu belirtmek istiyorum. Bu emeklerinden dolayı bütün emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Yazar son olarak, okullarda sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımın teşvik edilerek, Müdürlükleri tarafından düzenlenen yarışmalara katılımın sağlanması ve bu etkinlikler ile de çocuklarda var olan veya olabilecek kötü alışkanlıkların önüne geçilebileceğini ifade etti.

Şube Müdürleri kendi alanları ile ilgili gördükleri eksiklikleri, yapılması gereken ve gelecek eğitim-öğretim yılı için yapılmasını istedikleri işlemler ile yıl boyunca yapılan faaliyetler hakkında verdikleri bilgilerin ardından toplantı sona erdi.