5 Şubat 2018 tarihinde başlayacak olan Eğitim-Öğretim yılı ikinci dönemi dolayısıyla okulların yakın çevrelerinde alınacak güvenlik önlemleri, terör, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele ve okul servisleri konulu toplantı Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı Başkanlığında gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantıya Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcısı Adem Kaya,İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Öz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fehmi Çelik, Köy ve Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları, öğretmen ve okul servisi sürücüleri katıldı.

Toplantıda il genelinde yoğun şekilde sürdürülen uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadelede okul çevrelerinde alınan önlemlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak ruh ve beden sağlıklarının korunması için yapılan ve yapılması gereken çalışmalar masaya yatırıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Nurullah Naci Kalkancı, “bilindiği gibi 5 Şubat 2018 tarihinde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemi başlıyor. Eğitim ve öğretim yılı birinci dönemini güzel bir şekilde herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeden geçirdik. İkinci dönem eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala okul güvenliği konusunda eğitim camiasında varsa eksikliklerin tespit edilerek bu eksikliklerin bir an evvel giderilmesi için bugün siz değerli katılımcılarla bir araya gelmiş bulunuyoruz”dedi.

Köy ve mahalle muhtarları ile okul müdürlerini çocukları ve gençleri zehirleyen terör ve uyuşturucu tacirlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran Vali Nurullah Naci Kalkancı, “ Bilindiği üzere terör ve uyuşturucu illeti ülkemizin kanayan yarası olmuş durumda.  Daha önce okul ziyaretlerimizde ve mahalle toplantılarında özellikle terör ve uyuşturucu maddeyle mücadele konularına değinmiştim.  Terör ve uyuşturucuyla mücadele konusunda devlet olarak emniyet, jandarma ve bütün kurumlarımızla birlikte yoğun bir mücadele sürdürüyoruz. Özellikle devletimizin bekasına yönelik başlatılan Afrin operasyonunda vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna bu vatanın bir çakıl taşının dahi verilmeyeceğini ilk gösteren vilayet Adıyaman olmuştur. Adıyamanlı hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Siz değerli köy ve mahalle muhtarlarımız ve okul yöneticilerimizden deisteğimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı takip etmelerini, gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeler ile çocuklarımızı terör örgütlerine çekmek isteyenlere karşı çok dikkatli olmalarıdır. Bizim en değerli varlığımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdır. Gençlerimizin ve çocuklarımızın kötü niyetli kişilerin tuzağına düşmemesi için okul müdürlerimiz ve okullardaki bütün çalışanlarımız gençlerimizi takip etmekle mecburdurlar”dedi.

Toplantı, Vali Nurullah Naci Kalkancı ve katılımcılar arasında, okullarda alınacak güvenlik tedbirleri konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.