Besni Kız İmam Hatip Okulu Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Besni İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Suvarlı Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Uçar, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve muhtarlar katıldı.

KAYMAKAM GENCER; "2017-2018 YILINDA BESNİ'DE TOPLAM 11 OKUL YAPILDI"

Toplantıda konuşan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, 2018-2019 eğitim öğretim yılının sorunsuz bir şekilde başlaması için Kaymakamlık ve Milli Eğitim olarak ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi. Özellikle eğitim öğretimin güvenliği ile ilgili Emniyet ve Jandarma ile görüş alışverişinde bulunarak alınması gereken tedbirleri bir daha gözden geçireceklerini söyleyen Kaymakam Gencer; "İlçemizde 1086 öğretmen, 110 okul, 18.335 öğrenci ile 2018-2019 eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Milli Eğitim teşkilatı tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de çok ciddi yatırımlar yaptı. Devletimiz para harcamaktan çekinmiyor. 2017-2018'de Besni'de toplam 11 okul, 136 derslik olarak eğitim öğretime kazandırıldı. Buda mevcut derslik sayısının yaklaşık %20'sine tekabül ediyor. Bu bir rekor. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah merkezdeki 24 derslikli okul tamamlandığı zaman hem A.C. Yamazaki, hem de Şehit Bekir Oruçtutan okullarımız tekli eğitime geçecek. Bu şekilde ilçe merkezini de rahatlatmış olacağız.

UYUŞTURUCUDA EMNİYET VE JANDARMA CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR

Yıl içerisinde bir takım tedbirler almaya çalıştık. Ama elimizdeki ekipler yeterli olmadığı için aynı anda farklı olaylar meydana gelince arkadaşlarımız adli vaka ve asayiş olaylarına müdahale etmek zorunda kalıyor.  Bu yıl bu işi daha da sıkı tutup, özellikle anayol kenarlarındaki okulların öğrenci giriş çıkışlarında tedbirlerin daha da artırılmasını istiyoruz. Özellikle uyuşturucu uyarıcı maddeler konusunda emniyetimiz ve jandarmamız hassasiyetle çalışmalar yapıyor. Ama bu konu sadece emniyet ve jandarmanın görevi değil. Hem okul yönetimi, hem aileler ve hem de öğrencilerin bu konuda çok hassas davranması gerekiyor. Yaşanılan, görülen vakalar anında emniyet ve jandarmaya bildirildiği taktirde olaylara hızlı bir şekilde müdahale etme şansımız olacaktır. Uyuşturucu ile mücadelede ilçemizde ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Bu konuda da emniyet ve jandarmayı tebrik ediyoruz.

İlçemizde taşımalı eğitim yapılan çok sayıda okulumuz var. Buradaki servislerin yönetmeliklere ve mevzuatımıza uygun olarak faaliyet yürüteceği konusunda hem okullarımız, hem Milli Eğitimimiz, hem de emniyet ve jandarmamızın çok ciddi denetimler yapması gerektiğini söyledik. Yeni eğitim öğretim döneminde de bu konuda taviz vermeden ciddiyetle bu konuların üzerine gidilmesini istiyoruz.

OKUL CİVARLARINDA OKULLA ALAKASI OLMAYAN İNSANLARI GÖRÜLÜRSE MUHAKKAK EMNİYET VE JANDARMAMIZA İHBAR EDİLSİN

Yine okul civarlarında ders saatlerinde dolaşan bir takım insanlar oluyordu. Geçen yıl bununla ilgili ciddi çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların caydırıcı olduğunu düşünüyorum. Bu konuda işlem yapılanlar da var. Okulla alakası olmayan insanların eğitim öğretimi etkileyecek, çocuklarımızı yanlış yönlendirecek bir takım davranışlar içerisine girmesini engellemeye çalıştık. Bu konuda okul müdürlerimize ciddi görev düşüyor. Okul civarlarında bu tip insanları görürlerse muhakkak emniyet ve jandarmamıza ihbar etsinler. Bu konuyu taviz vermeden ciddi bir şekilde yürütmek istiyoruz. Ben şimdiden yeni eğitim öğretim dönemini kutluyorum. Aksamadan başarılı bir şekilde sorunsuz bir yıl temenni ediyorum. Çalışmalarınızdan ve hizmetlerinizden dolayı muhtarlarımıza, okul müdürlerimize ve Milli Eğitime teşekkür ediyorum.

GÜVENLİK KAMERASI OLMAYAN OKULUMUZUN KALMAMASI LAZIM

İlçemizdeki okulların çok azına güvenlik kamerası yapıldı. Okul müdürlerimizden ve muhtarlarımızdan bu konuda hassasiyet istiyoruz. Güvenlik kamerası bulunan 14 ilkokul var, 43 ilkokulda güvenlik kamerası yok. 3 ortaokulda kamera var, 24 ortaokulda kamera yok. Kamera konusunda çok sıkıntılı durumdayız. Güvenlik kamerası olmayan okulumuzun kalmaması lazım. Okullarımızın bu konuya öncelik vermesi gerekiyor. İmkanlarımızı bu konuya yönlendirmeye çalışalım. Okul müdürlerimiz ve muhtarlarımız kamera konusuyla ilgili Belediye başkanlarını zorlasın. Biz de görüşme yapalım. Bence zorlarsanız bu işin üstesinden gelebilirsiniz" dedi.

Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan ve Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Uçar ise, 2018-2019 eğitim öğretim yılında bütün güvenlik tedbirlerini aldıklarını söyledi.  

Soru cevap şeklinde devam eden toplantı daha sonra sona erdi.