Konu ile ilgili bir açıklama yapan Okul Müdürü Nevzat Avşar, 2015 yılı teklif çağrısı kapsamında Mesleki Eğitim öğrenci ve personel hareketliliği faaliyet alanında sunmuş olduğumuz 'Staj Eğitimimiz Avrupa'da' adlı proje teklifi desteklenmeye değer bulunmuştur" dedi.

Proje kapsamında toplam 91 personelin hareketliliğinin gerçekleştireceklerini 10-23 Nisan 2016 tarihlerinde 41 öğrencinin ve 4 refakatçi öğretmenin hareketliliğinin başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Avşar, ilk grubun eğitimlerini Almanya'nın Berlin, Drasden ve Ahlen kentlerinde gerçekleştirildiğini söyledi. Öğrencilerinin çok kaliteli bir eğitim aldıklarını da söyleyen Müdür Avşar, öğrencilerin edindikleri mesleki tecrübelerinin meslek hayatları boyunca kullanacaklarını ifade etti. Avşar ayrıca kültürel gezilerinde bu hareketlilik esnasında organize edildiğini, öğrencilerin hem mesleki anlamda, hem de sosyal anlamda bir çok deneyim kazandıklarını da sözlerine ekledi.

Projenin ikinci grup hareketliliğinin ise 16-29 Mayıs 2016 tarihlerinde yine Almanya'nın Berlin ve Drasden kentlerinde gerçekleştirildiğini söyleyen Müdür Nevzat Avşar, son grubun ise 22-29 Mayıs 2016 tarihlerinde Berlin'e gideceğini belirtti.

Avşar; "Okulumuz Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimize bu fırsatı sunan başta Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı olmak üzere projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.