Proje kapsamında Simya Koleji öğrencileri düzenledikledikleri kermes ve diğer yardım organizasyonlarıyla, Kahta'daki kardeş öğrencilerine ayakkabı ve çeşitli hediyeler aldılar.

Simya Koleji 2. Sınıf Öğretmeni Zeynep Bozat, sınıfta yaptığı konuşmada, "Adıyaman simya koleji 2/a sınıfı kocaman yürekli öğrencileri, duyarlı, çalışkan velileri, sınıf öğretmeni, okul idaresi el ele vererek, kardeş okul projesi dahilinde bir kermes düzenlemiş, bu kermes sonucunda elde ettiğimiz geliri Kahta Yahya kemal ilkokulu kardeş öğrencilerine sunmaya geldik. Hepimiz birlikte oldukça mutluyuz. Yardımlaşma insanoğlunun sahip olduğu en güzel erdemlerden bir tanesidir. Toplumların ayakta kalabilmesi, ilerleye bilmesi için bireyler arasındaki hoşgörü ve sağduyuya bağlıdır. Bugün Adıyaman Simya koleji bu hoşgörüyü, dostluğu, paylaşmayı, yardımlaşmayı, dayanışmayı, sevgi ve saygı değerlerini çok güzel bir şekilde sergilediler. Gerçekten bu tablo taktire şayan bir tablodur"dedi.

Simya Koleji Müdürü Mehmet Akif İzci ise "Simya koleji olarak kardeş okul projesi kapsamında siz öğrencilerimizi ziyaret ettik. Sizleri çok seviyoruz. Bugünlerde ihtiyacımız olan kardeşliğimizi bir kez daha vurgulamak için geldik. Biz bu kardeşlik projemizin ilk projesini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra okulumuzda sizi misafir edeceğiz, sizde bizim okula geleceksiniz. Biz sizin evinizde sizi ziyaret etmiş olduk, siz de bizi ziyaret etmiş olacaksınız. Orada kardeşliğimiz bir kez daha pekişecek. Ben Yahya Kemal ilkokulu müdürüm olmak üzere sınıf öğretmenini ve sizlere bize yaptığınız ev sahiplikten dolayı teşekkür ederim. Burada tanıştık, burada kardeş olduğumuzu fark ettik, bir aşamasını da sonrasında gerçekleştireceğiz. İnşallah kardeşliğimiz bir ömür boyu sürer"dedi.

Yahya Kemal İlkokul Müdürü Ali Yıldız da şöyle konuştu: "Simya kolejine Yahya kemal ilkokulunu kardeş okul olarak seçtikleri için teşekkür ederim. Biz sizleri ziyaret edeceğiz. Bu kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz"

Yahya Kemal İlkokulu 2-C Sınıf Öğretmeni Perihan Tatar da "Çocuklarım çok heyecanlıydı. Çok mutluydu. Bu projede olmak bizim için çok güzel bir şey, onlar içinde güzel bir şey. Ara sıra değişik etkinlikler çocukları da canlı tutuyor. Okul olarak Simya kolejini ziyaret ettiğimizde bir etkinlik yapmak isteriz" dedi.

Simya Koleji öğrenci velisi Mahmut Yaman da şunları kaydetti: "Simya okulları bir velisi olarak burada sizinle bir araya geldiğim içim çok mutluyum. Bu binaya girince kendi okuduğum ilkokul gözümde canlandı.  Bu kardeşlik projesi ilk meyvesini veriyor. Sizlerin kardeş okul projesi kapsamında birbirinizle iletişim kurmanız. Ben de şu izlenimi verdi; çocukların kardeş olması çok kolay. İnşallah biz büyüklere de bunu öğretirsiniz diyorum"

Yapılan konuşmaların ardından pasta kesildi ve çocuklara dağıtıldı. Programın sonunda da Simya Koleji öğrencileri yanlarında getirdikleri hediyeleri, arkadaşlarına hediye ettiler.

02haberler.com