Yaklaşık 2 yıl süren imar çalışmalarının ardından Erdemoğlu Ailesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi'nin tapusunu alarak inşaatına başlamıştı. 2014 yılında Erdemoğlu Ailesi tarafından temeli atılan Mimarlık Fakültesi'nin inşaatı tamamlandı.  

2018 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan, İşletme ve Tekstil olarak 2 bölümden oluşan Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi'nin Tekstil Bölümü 21 öğrenci ile eğitim hayatına başladı.

Mehmet Erdemoğlu'nun vasiyeti üzerine adını taşıyacak olan mimarlık fakültesi için ilk adım, 18 Şubat 2010 tarihinde Merinos A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, o zamanın Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz ile Vali Ramazan Sodan’ın makamında imzalanan protokol ile atılmıştı.  

Ardından, 20.03.2010 tarihinde Merinos Besni Satış Mağazası’nın açılışında Besnililere önemli bir müjde veren Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, daha önce sadece Mimarlık Fakültesi binasının yer aldığı projeyi genişlettiklerini ve içerisinde yurt binası, mimarlık fakültesi, spor alanları ile sosyal kültürel faaliyetlerin bir arada toplanacağı çok amaçlı eğitim kompleksi yapmaya karar verdiklerini açıklamıştı. 02 Haziran 2010 tarihinde ise bakanlar kurulundan, Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Mimarlık Fakültesi kurulması kararı çıkmış ve resmi gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

Erdemoğlu Holding bölümlere yerleşecek ilk 25 öğrenciye ayda 1.000 TL, ikinci 25 öğrenciye ise ayda 500 TL olmak üzere 9 ay süreyle burs vereceğini vaat etmişti. Bunun yanı sıra Erdemoğlu Holding işletmelerinde staj imkanı sağlayarak başarılı öğrencilerden bir kısmını işe alacak.