ÖSYM tarafından, 2016-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme  Sistemi (ÖSYS) yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden  öğrenilebilecek.

TIKLA ÖĞREN

Üniversitelere yerleştirme sonuçları açıklandı

 ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, yükseköğretime  sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 13 Mart'ta yapılan Yükseköğretime Geçiş  Sınavı (YGS) ve 18-19-25-26 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleşen Lisans  Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler  doğrultusunda, 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme  işlemleri tamamlandı.

 Buna göre, adaylar yerleştirme sonuçlarını, ÖSYM'nin  https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri  ile öğrenebilecekler. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların  adreslerine gönderilmeyecek.

 2016-2017 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı  kazanan adayların kayıt işlemleri, 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında,  elektronik kayıtlar ise 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt  için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu  üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

 Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan  belgelere ve tarihe göre işlem yapacak. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı  kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders  sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına  geçici kayıtları yapılacak. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini,  30 Aralık 2016'ya kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl  kayıtları yapılacak. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici  kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını  yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.