İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü organizesinde 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kütüphaneler Haftası programına Vali Nurullah Naci Kalkancı ve eşi Yasemin Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar ve eşi Fatma Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Siyasi Parti Başkanları, bazı kurum amirleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kütüphaneler Haftası programına katılma üzerek İl Halk Kütüphanesine gelen Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı Yavuz Selim İlkokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri kütüphanelerin ve kitap okumanın önemini öne çıkartan dövizler ve Zeytin Dallarıyla karşıladı.

Vali Nurullah Naci Kalkancı’nın eşi Yasemin Kalkancı, 54. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan pastayı kesti.

Minik öğrencilerle fotoğraf çektiren Vali Nurullah Naci kalkancı ve eşi Yasemin Kalkancı, daha sonra davetlilerle birlikte kütüphaneye yeni alınan yayınlardan oluşan kitap sergisini inceledi.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Karabulut, Kütüphaneler Haftasının amacına uygun bir şekilde kutlanması amacıyla kütüphaneler haftası kapsamında yapacakları etkinlikler ve kütüphanede verilen hizmetlerle ilgili Vali Kalkancı’ya bilgi verdi.

Kütüphaneye yeni alınan kitapları inceleyen Vali Kalkancı, 2017 yılında kütüphaneden en çok yararlanan ve kitap okuyan çocuklara yine kitap vererek ödüllendirdi.

Kütüphaneler Haftasını kutlayan Vali Nurullah Naci Kalkancı, Kütüphanelerin insan hayatındaki bilgi ve kültür hazineleri olduğunu kaydederek,” Kütüphanede yer alan kitaplar bilgimizi ve düşünce dağarcığımızı açar. Kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir. Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdırlar. Bu anlamlı haftanın kitap okuma alışkanlığını, bilgiye ve öğrenmeye olan ilgiyi artırmasını diliyorum”dedi.