Şehit İmam Tan Ortaokulu Erdemli ve Başarılı Birey Projesi Kapsamında,  Telekonferans ile İsviçre bilim merkezi CERN´e bağlanarak öğrencilere telekonferans gerçekleştirdi.

Yapılan telekonferansta, İsviçre-Cern Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi ile yapılan canlı yayında “Parçacık Fiziği ve Bilimde Kariyer” konulu konferans gerçekleştirildi. CERN’de çalışan Türk bilim insanlarından California Üniversitesinden Dr. Cenk Yıldız ve Boğaziçi Üniversitesi’nden Saime Gürbüz öğrencilere kendi meslek tanıtımlarını yapmış ve İsviçre Fransa sınırında bulunan dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuarı hakkında bilgiler vererek öğrencilerin sorularını cevapladılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; “Her şey bir hayal ile başlar, azim ve kararlılık hayali gerçeğe dönüştürür. Bu düşünce ile dünya bilim merkezi CERN´i öğrencilerimiz ile buluşturan okul idaremize, öğretmenlerimize ve bu konferansa iştirak eden değerli bilim adamlarımız olan California Üniversitesinden Dr. Cenk Yıldız ve Boğaziçi Üniversitesi’nden Saime Gürbüz´e teşekkürlerimi sunarım” dedi.