Besni Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Mehmet Altındal, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan  Sertpolat katıldı.

İstişare toplantısında konuşan Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan; “Geleceğimiz cocuklarımızdır. Bu sebeble eğitim camiamızda önemli bir yere sahip  olan İmam Hatip Liselerimizin ve Ortaokullarımızın gelişimlerine yönelik çalışmalar yapmalıyız. Çocuklarımızın eğitimlerinin yanında sosyal faaliyetlerinede önem vermeliyiz. Çocukların hayatında müziğin önemli bir yeri olmalı, bunun yanında sportif faaliyetleri de aksatmamalıyız” dedi.
Özkan’dan sonra konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sertpolat; “İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü olarak; Bakanlığın En fazla proje yapan, etkinliğe imza atan birimi Din Öğretimidir. Bu sebeble proje ve etkinliklere katılımlarınız  daha fazla önem arz etmekdir. En son projemiz Yedi Okuyanlar projeside bunlardan bir tanesi olup bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğinize olan inancım tamdır” dedi.
Son olarak konuşan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise; “İlçemizde İmam Hatip Liselerinin ve Ortaokullarının son zamanlarda yaptığı çalışmalar gerçekten takdiri hak etmektedir. Özellikle Besni İmam Hatip Ortaokulu´nun 2015-2016 TEOG I sınavında yakalamış olduğu ilçe ikinciliği bun en güzel örneklerinden biridir. Şehit Bekir Oruçtutan Ortaokulu bünyesinde Hafızlık sınıfımızda faaliyet göstermekte olup, acil olarak var olan arsamız üzerine hafızlık yurdu ve binası yapılması gerekmektedir. Şuanda İmam Hatip Ortaokulunun kapasitesinin dolması sebebiyle de yeni bir binaya ihtiyaç duymaktayız. Bu sebeble bu konularda atılcak her adımı can-ı gönülden desteklemekteyiz” dedi.