Törene Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Şube Müdürleri, okul ve kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar tarafından çelenk konulmasıyla kutlama programı sona erdi.

Okul kutlamaları çevresinde devam eden program Safyün Hatice Gölbaşı İlkokulunda devam etti. Programa Besni İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, okul ve kurum müdürleri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından İlköğretim Haftası Kutlama Pastasının kesilmesi, öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanmış olan etkinlikler sunuldu. Okul öğrencilerinin şiir okuması ve ikramların akabinde program sonra erdi.

İlköğretim Haftası nedeniyle açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar; Sevgili öğrenciler,  uzun yaz tatilini bitirip okulumuza sınıflarımıza, öğretmenlerimize, arkadaşlarımıza kavuştunuz. Öncelikle eğitim öğretim hayatına yeni başlayan anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine, tüm öğrencilere ve değerli öğretmenlerime hoş geldiniz demek istiyorum.

Uzun bir tatil döneminden sonra okul düzenine tekrar alışmak biraz  zor ama bizler için bu zorluğu aşmak kolay olacaktır. Eğitiminiz için geleceğiniz için okumaya, yazmaya, öğrenmeye, soru sormaya, merak duymaya, çalışmaya kısacası daha çok emek vermeye her zamankinden daha istekli olmalıyız. Anasınıfı ve birinci sınıfa başlayan arkadaşlarınızın heyecanlarını paylaşmalı ve onlara okulumuza uyum sürecinde elimden gelen tüm yardımı göstermeliyiz.

 Peki bu haftadan siz öğrencilere düşen en büyük sorumluluk nedir ?

Evet sizlere düşen en önemli sorumluluk Bize gösterilen emeğin karşılığını hakkıyla tastamam vermek.Bizlere  daha iyi bir gelecek hazırlamak için verilen imkanları en verimli en faydalı şekilde kullanmak.Devletine ve Milletine faydalı bireyler olarak yetişip ülkemize en iyi hizmeti yapmaktır.

Hepimizin bu sorumluluğumuza uygun şekilde davranıp çok başarılı bir eğitim öğretim yılı geçireceğimize olan inancım tamdır.

Değerli öğretmen arkadaşlarım,

Yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz; biz biliyoruz ki sizler öğrencilerinizi,mesleğinizi seviyorsunuz ve biliyoruz ki öğrencileriniz için olağan emek ve gayret gösteriyorsunuz. Burada bulunan tüm öğrencilerimiz ve ailelerimiz adına sizlere sonsuz teşekkür ederim. Bu eğitim öğretim yılında da hepiniz için başarılarla dolu bir yıl daha olacağına yürekten inanıyoruz.

Kıymetli Öğretmen arkadaşlarım , değerli veliler ve sevgili öğrenciler 2016/2017 eğitim öğretim yılının  hepimiz için Hayırlı, başarılı, mutlu ve sorunsuz bir eğitim öğretim yılı olmasını diliyor. Saygı ve Sevgilerimi sunuyorum" dedi.