Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, lise mezunu öğrencilere ücretsiz üniversite hazırlık kursu verecek ve deneme sınavları yapacak. Böylelikle hem öğrencilerin eksik olduğu konular tamamlanacak, hem de veliler maddi külfetten kurtarılmış olacak.

Lise mezunu öğrenciler için, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler gibi alanlarda açılacak kurslar hakkında bilgi veren Besni Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhammet Aslan; “Kurslarla ilgili ön talepleri almaya başladık. Kurslarımız için duyuru çalışmalarımız da devam ediyor. Kurslarımıza başvuran öğrencilerimizin durumlarına göre kurs planlamaları yapacağız. Yüksek Öğretim Kurumu tarafından bilindiği gibi sözel, eşit ağırlık, sayısal ve yabancı dil olmak üzere 4 alanda sınavlar düzenlenmektedir. Bu 4 branşa yönelik öğrencilerin başvurularını belli bir şekilde planlamaya almamız lazım. Bu planlama doğrultusunda kurslarımızın saat dilimleri ve günleri değişebilir. Halk Eğitimi Merkezi Yaygın Eğitim Kurumları yönetmeliğine göre, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün yönetmelikleri doğrultusunda açacağımız kurslarda öncelikle bizim başvuru taleplerimizin olması lazım. Kursiyer talebi olmadan herhangi bir planlama aşamasına giremiyoruz. Ancak ön başvurular olacak, bizde ona göre planlamalarımızı yapacağız. Bu planlama çalışmalarımızın sonucunda da kurslarımızın günleri ve tarihleri duruma göre belli olacak” dedi.  

Kursa katılmak isteyenler 17 Ağustos – 15 Eylül 2015 tarihleri arasında Besni Halk eğitimi Merkezine şahsen müracaat edecekler. Kayıt için kimlik fotokopisi ve öğrenim belgesi (Mezunlardan diploma fotokopisi, Açıköğretim öğrencilerinden öğrenci durum belgesi) yeterli olacak.