Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmen ve öğrencileri tarafından 4 Mayıs Cuma günü yapılacak olan okul öncesi ve ilkokul 1.sınıflara yönelik çocuk şenliği için hazırlıklara başladı.

Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ferda Uncu; "Meslek Lisesinin en popüler alanlarından birinde okuyan Çocuk Gelişimi öğrencilerimiz çocukları eğitmek, eğlendirmek, olumlu davranışlar geliştirmelerini sağlamak, yaratıcı düşüncelerine zenginlik katmak, özgüvenlerini yükseltmek amacıyla müzikli çocuk tiyatroları, palyaçolu animasyon gösterileri, folklorik danslar, ritim çalışmaları, çizgi film kahramanları ile çocuk şarkıları hazırlıyor. Besni'nin tüm okul öncesi kurumları ücretsiz bu projeden faydalanabilecek.

Besni’de gerçekleştirilmesi planlanan bu organizasyon büyük şehirlerimizde yapılanları aratmayacak nitelikte. Yapılan tüm çalışmalar özgün. Senaryosu, kostümü, dekoru, seslendirmesi tamamen öğrencilerin kendi tasarımı. Öğrenciler böylece hem mesleki deneyimlerini arttırıyor, hem de özgüven tazeliyor. Öğretmenleri ile birlikte ilçe düzeyinde iyi uygulamaları paylaşmanın sevincini ve keyfini yaşıyor.

Bu yıl ilçemizde 7.si yapılacak olan Çocuk Şenliği, okul öncesinden itibaren Besnililerin eğitime verdiği değerin önemini bir kez daha kanıtlıyor. Besni hiçbir zaman imkansızlıkların ve kısıtlamaların şehri olmuyor. Okul öncesinden ortaöğretimin sonuna kadar çocuklarımızı en iyi yüksek öğrenim bölümlerine yerleştirecek donanımave beceriye sahip olduğunu gözler önüne seriyor.

Okul olarak kaliteli eğitim ve uyguladığımız projelerde Besni Kaymakamı Sayın Ahmet Gencer ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar'a vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

Okulumuz kendine güvenen ve işini iyi yapan girişimciler yetiştirmeye devam ediyor. Besni’de 7.Geleneksel Çocuk Şenliği'ne tüm okul öncesi kurumları bekliyoruz" dedi.