Yerel basın organlarında Adıyaman Üniversitemiz ilealakalı olarak haber görünümü altında taraflı, art niyetli ve rasyonel bir değer ifade etmeyen şahsi kanaat ve yorum şeklinde tezviratın yayılması gayretimüşahede edilmiştir.Kamuoyunundoğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması lüzumu hâsılolmuştur.

Öncelikle sürekli hatırda tutulması ve asla unutulmaması gereken birhususa tekrar dikkat çekmek isteriz. Adıyaman Üniversitesi bütçesikamu kaynaklarından karşılanan, rektörü seçilmiş Cumhurbaşkanımıztarafından atanan, 2547 Sayılı Kanun gereğince yaptığı işler YÖK ve Sayıştay denetimine tâbibir kamu kuruluşudur.

Üniversitemizden haksız bir şekilde iş, görev, mevki, maddi v.s gibihukuksuz menfaat beklentisi olanların bu haksız beklentilerinin karşılanmamasıneticesinde Üniversitemize yönelik zaman zaman türlü usullerle, buldukları bilinçli veya bilinçsiz vasıtalarla, yaydıkları kara propagandanınamacına ulaşamayacağı aşikârdır.

Üniversitemiz, ülkemizin âli menfaatlerini, kişilerin hukukunuküçük menfaatlerinin üzerinde tutmaya devam edecek,yaptığı iş ve işlemlerde bunu gözetmeye her zaman olduğu gibi, bugünde, yarında devam edecektir.

Üniversitemiz, büyük bir medeniyete sahip Milletimizin ilmi ve ahlaki gelişiminin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak, bulunduğu mevkiinin farkında olup, kamu vazifesini yapma vakarı içinde olmaya, hukuk içinde işlerini yapmaya devam edecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.