Besni Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Staj Eğitimimiz Avrupa'da" Erasmus Projesi kapsamında okuldaki tüm gruplar stajlarını tamamlayarak yurda döndüler.

Proje ve staj hakkında açıklama yapan Okul Müdürü Nevzat Avşar; "2015 yılı teklif çağrısı kapsamında Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Faaliyet alanında sunmuş olduğumuz 'Staj Eğitimimiz Avrupa´da' adlı proje teklifi desteklenmeye değer bulunmuştur. Proje kapsamında toplam 91 personelimiz yurt dışında staj görmeye hak kazandı. Stajlarımız sorunsuz bir şekilde tamamlandı" dedi.

Proje kapsamında son olarak 10 kişilik  öğretmen grubu hareketliliğinin Almanya'nın Berlin kentinde gerçekleştirildiğini de belirten Avşar, öğrencilerinin ve öğretmenlerin çok kaliteli bir eğitim aldıklarını ifade etti. Edindikleri mesleki tecrübelerinin meslek hayatları boyunca kullanacaklarını da sözlerine ekleyen Müdür Avşar, öğrencilerin hem mesleki anlamda, hem de sosyal anlamda bir çok deneyim kazandıklarını belirtti.

Avşar; "Geçen hafta Ankara Ulusal ajans binasında katıldığımız proje sonuçlandırma toplantısında memnuniyetlerini bildirdiğimiz başta Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı olmak üzere projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.