İki gün süren turnuvalarda sporcuların heyecanı dikkatleri çekti. Çekişmeli geçen ve bazısı saatler süren müsabakalarda satranç meraklılarının ilgisi gözlerden kaçmadı.

Ödül töreninde konuşan Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, satrancın bir strateji oyunu olduğunu, bireylerde zihinsel ve ruhsal gelişime katkıda bulunduğunu ifade ederek “turnuvada emeği geçen Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Harun Fırat ve yönetim kuruluna,  Başhakem Ramazan Bayram nezdinde tüm hakemlerimize, teşvikleri destekleri dolayısıyla ailelere, turnuvayı sonuna kadar centilmen bir şekilde sürdüren katılımcı tüm sporcularımıza, salonun tahsisinde ve hizmetlerin sunulmasında azami destekleriyle gönümüzde taht kuran Adıyaman Fen Lisesi Müdürü Muharrem Aytekin ve personeline, yönetim kurulumuzdaki kıymetli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“ Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi olarak spora çok büyük önem vermekteyiz. Bundan önce birçok başarılı organizasyon düzenledik ve bunu da geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz “ şeklinde konuşan Ali Deniz,“Gelecekle ilgili plan kurmayı, geleceğe yönelik hesaplar yapmayı öğreneceğimiz en iyi spor dallarından birisi satranç. Hayata bakış açısı sağlayan, çocuklarımızın geleceği ile alakalı plan yaparken,  bir ön çalışma olarak düşünmekteyiz ve satrancı çok önemsiyoruz. Her kategoride 64 öğrenci olmak üzere toplam 192 sporcunun katıldığı müsabakaya müracaat sayısı 305 olarak gerçekleşti” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman Temsilcisi Harun Fırat ise satranç turnuvasının düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Memur Sen Adıyaman teşkilatına teşekkür ediyorum” dedi.

12-13 Nisan 2018 tarihlerinde3 kategoride gerçekleştirilen Satranç Turnuvası’nda dereceye girerek ödül almaya hak kazanan sporcular aşağıdaki gibi oluştu. Ödüllerin takdiminden sonra turnuva sona erdi.