Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 20. Besni Eğitim Bayramı etkinlikleri, Halk Eğitim Merkezi ve Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kermes ile BEFSAD Derneğinin fotoğraf sergi açılışları ile devam etti.

Daha sonra ise hayırseverlerimizden Erdemoğlu Ailesi tarafından ilçemize yaptırılan Servi Erdemoğlu Taziye evi ve yenilenerek genişletilen Mehmet Erdemoğlu Cami yapılan törenle açıldı.

Açılışın ardından Bayram Kortej Yürüyüşü gerçekleştirildi. Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşü, Kaymakamlık binası önünde son buldu.

Yürüyüşün ardından Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi tarafından yöresel oyun gösterilerini sundu.

BALTA; "AMACIMIZ VATANINI, MİLLETİNİ VE BAYRAĞINI SEVEN BİREYLER YETİŞTİRİLMESİNE KATKIDA BULUNMAKTIR"

Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Dilara Doğan tarafından okunan "Köy Öğretmenleri" adlı şiirin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta yaptı.

Balta, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "20. Besni Eğitim Bayramı nedeniyle sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yaklaşık çeyrek asırdır kutlamakta olduğumuz bayramımız, hemşerilerimiz tarafından da sahiplenilmiş ve Besnililere malolmuştur. Ülkemizde herkesin hem fikir olduğu konu, üzülerek söylüyorum ki eğitimimizdeki sıkıntılardır. Eğitimde elde edilmiş kalite, gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında çok geride kalmıştır. Kaliteli öğrenciler için önceliğimiz onları yetiştiren öğretmenlerimiz ve eğitimci kadrolarımız olmalıdır. Öğretmenlerimizi öğrencilerimizin karşısında ne kadar hazır ve donanımlı çıkartabilirsek, gençlerimizde yarınlar için hazır ve donanımlı olur. Ülkemiz geçtiğimiz yıllara nazaran daha gelişmiş modern sınıflara, okullara ve kampuslara sahiptir. Şüphesiz ki bu gelişmeler hepimiz için sevindiricidir.

Besni Eğitim Vakfı'nın amacı hayatımızda her alanda eğitimin eksiğinin giderilmesi ile beraber çağı yakalamış, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı, vatanını, milletini ve bayrağını seven bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. İşi, aşı ve eğitimi için Besni'den ülkemizin değişik bölgelerine giden, Besni ile gönül bağı devam eden hayırsever iş adamı hemşerilerimize Besni'ye kazandırdıkları eserler için ne kadar teşekkür etsek azdır. Hayırsever hemşerilerimizden Erdemoğlu Ailesine ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Ülkemizde ve Besni'mizde eğitime olan katkılarının yanı sıra yaptıkları yatırımlarla ilçemiz ekonomisine önemli katkılar sağlamışlardır. Erdemoğlu Holding kurucusu ve vakfımızın kurucu mütevelli üyelerinden Merhum Mehmet Erdemoğlu amcamızın 'Adıyaman'a Üniversite, Besni'ye Fakülte' sözüne evlatları görev bilerek ziyadesiyle yerine getirmiş ve Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'ni eğitime hazır hale getirmişlerdir. Fakülte bu sene öğrenci alımına başlamıştır. Ülkemize ve ilçemize hayırlı olsun. Merhum Mehmet Erdemoğlu'nu saygı ile anıyor, evlatlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

OKUL AÇILIŞININ YANI SIRA 4 BİN ÖĞRENCİMİZE BURS VERDİK

Besni Eğitim Vakfı olarak bugüne kadar okul açılışının yanı sıra 4 bine yakın öğrencimize burs verdik. Okullarımızı tamir ettirerek çeşitli ihtiyaçlarını giderdik ve başarılı öğrencilerimizi ödüllendirdik. Besni Eğitim Bayramlarında ilçemize çok ünlü bilim adamları, akademisyen, siyasetçi, yazar, sanatçı ve alanında uzman değerli şahsiyetler getirdik. Sadece ilçemizde bayram olarak kutlanan ve Besni'mize özgü olan Eğitim Bayramı ile Besni kültürümüzü ülkemize ve dünyaya tanıttık" dedi.

Balta'nın ardından AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Muhammet Mustafa Toprak, İbrahim Halil Fırat ve Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan birer konuşma yaptılar.

VALİ KALKANCI; "BESNİLİLERİN EĞİTİM DEYİNCE YÜREKLERİ FARKLI ÇARPIYOR"

Son olarak konuşan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, 20.'sini kutladığımız Eğitim Bayramı, daha önce çalıştığımız hiç bir vilayette rastlamadığımız farklı etkinliği ve coşkuyu gösteriyor. Besnililerin eğitim deyince yürekleri farklı çarpıyor. Eğitim bir çocuğa okuma yazma öğretmek değildir. Eğitim ele aldığınız her ailenin en kıymetli varlığı olan evlatlarının size emanet ederek yetiştirilmesi, hayata hazırlanması ve topluma kazandırılmasıdır. Başta kendisi olmak üzere ailesine, bulunduğu çevreye ve ülkesine hayırlı evlat olmasıdır. Eğitimin hedefi de, amacıda, maksadı da bu olmalıdır. Son 15 yılda eğitime çok ciddi yatırımlar yapıldı ve çok mesafeler kat edildi. Yetişmeyen okullar, bir türlü bitmek bilmeyen inşaatlar, çok kalabalık olan sınıflar, dersi boş geçen öğrenciler ve yeterli sayıda bulunmayan öğretmenler artık konuşulmuyor. Önceden 400- 500'lü rakamlar konuşulurdu. Şimdi ise iftiharla söyleyebiliyorum, ülkemizde Milli Eğitim camiasının mevcudu 1 milyon civarındadır.

BESNİ BU YIL İKİNCİ DÖNEM TEKLİ EĞİTİME GEÇECEK

Cumhurbaşkanımızın 2019 yılında ikili eğitimi sonlandıralım, bundan sonra tekli eğitime geçelim ve öğrencilerimizi daha iyi imkanlarla, daha iyi fiziki şartlarda daha iyi eğitelim talimatı doğrultusunda, Besni ikili eğitimden bu yıl ikinci dönem itibariyle kurtulan ilçelerimizden bir tanesi olacaktır.

BESNİ'DE İKİNCİ DÖNEM 4 OKULUMUZ DAHA HİZMETE GİRECEK

Bu yıl itibariyle 6 okulu hizmete açtık. Şuanda da inşaatı devam eden 4 okulumuz var. Bu okullarımız da ikinci dönem hizmete girecek. Devam eden okullarımızdan Besni Fen Lisesine parantez açmak istiyorum. Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu'nun şahsında Erdemoğlu Ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah her ilçeye, her beldeye ve her vilayete böyle hayırlı evlatlar nasip etsin. Önümüzdeki seneye de 5 okulumuzun teklifini yaptık. İnşallah bu 5 okulumuzda planlamaya girip programa alındığında Besni'de hiç bir şekilde okul ihtiyacımız kalmayacak. Şuanda ilk, orta ve lisede 17 bin civarında öğrencimiz var ve 140 okulda öğrencilerimiz eğitim alıyor. Önümüzdeki sene ise bu 150'ye tamamlanacak. Öğrendiğim kadarıyla ciddi anlamda öğretmen açığımızda yoktur. İnşallah önümüzdeki ayda Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültemizin açılışını da yapacağız. Besni Erdemoğlu Ailesi sayesinde önemli bir esere kavuşmuş olacak" dedi.

Konuşmaların ardından KYK Kız Öğrenci Yurdu Salonunda Mehmet Erdemoğlu Vakfı Bilgi Yarışması ve ödül töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mebbis Yöneticisi Mehmet Songuralp'ın koordinatörlüğünde ilkokul, Ortaokul ve Liseler arası düzenlenen bilgi yarışmasında öğrenciler birinci olabilmek için ter döktü. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül törenin ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mebbis Yöneticisi Mehmet Songuralp; "Eğitim konusundaki hassasiyet ve eğitime verdiği önem Besni halkı tarafından bilinen Kaymakamımız Sayın Ahmet Gencer'in bilgi yarışması konusundaki emirleri bizlere ulaştığı anda çalışmaya başladık. Gerekli planlamayı yaparak 24 öğretmenimiz ile komisyon oluşturduk. Oluşturulan bu komisyon ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde toplam 800 soru hazırlandı. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde 118 okulumuzdan 354 öğrencimiz bilgi yarışmasında mücadele etmiştir. Desteklerinden dolayı başta Sayın Kaymakamımız Ahmet Gencer, Mehmet Erdemoğlu Vakfı Başkanı Ali Erdemoğlu ve yönetim kurulu üyelerine, jüri üyesi öğretmenlerimize ve katılımları ile bizlere bu heyecanı yaşatan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz" dedi.

Bilgi yarışmasının ardından Moderatörlüğünü Denizbank A.Ş. Ekspertiz ve Gayrimenkul Grup Müdürü ve BEV Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Çağıran'ın yaptığı Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ile "Adım Adım Başarı Yolculuğu" adlı söyleşi düzenlendi. Söyleşide İbrahim Erdemoğlu çocukluk yıllarından günümüze kadar başarı hikayesini anlatarak gençlere tavsiyelerde bulundu. Karşılıklı soru ve cevaplardan sonra plaket takdimleri yapıldı.

Daha sonra Besni Şehir Stadyumunda Latif Doğan ile Küstüm Show programı düzenlendi. Programa Kenan Kızıldağ, Deniz Gençay ve Hülya Bozkaya konuk oldu.

Bayramın 2. günü KYK kız yurdu konferans salonunda "Okulda Başarının Denklemi" konulu panelle başladı. Panele konuşmacı olarak MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan, MEB ARGE Kalite ve İzleme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk ve Alternatif Eğitim Sistemi Danışmanı Esra Şahin katıldı.

"Okuldaki Başarının Denklemi" konulu panelin ardından Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Türkçe Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Barış Metin tarafından "Osmanlı Devletinden Cumhuriyete Türk Kadınının Eğitim ve Hukuki Haklarında Gelişmeler" konulu konferans verildi.

Son olarak ise konuşmacıların TRT'de Program Yapımcısı ve Sunucu İlknur Özzengin, Program Yapımcısı-Sunucu ve Yazar Burcu Kapu ve Spor Spikeri- Muhabir ve Yazar Okay Karacan olduğu "Kupalar, Madalyalar, Kaybedenler, Kazananlar" konulu panel düzenlendi.

Etkinliklere Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Muhammet Fatih Toprak ve İbrahim Halil Fırat, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Suvarlı Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz, CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, İYİ Parti Besni İlçe Başkanı İmdat Yıldırım, Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Balta, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Quick Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, il genel meclis üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.