Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz asılsız ferace haberleriyle yıpratılmaya çalışılan Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, okul yönetimine ve çalışanlarına desteğini dile getirdi.

"Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için büyük bir sorumluluk alarak fedakârca çalışan eğitim çalışanları ve yöneticilerine hepimizin sahip çıkması ve yardımcı olması gerekirken, son dönemlerde böyle haksız ve yersiz olaylarla karşılaşmak hepimizi derinden üzmektedir" diyen Deniz, aynı zamanda okuldaki yeni uygulamaları ve öğrenciler için oluşturulan Şehit Mehmet Selim Kiraz Adalet Atölyesi  ve Hasta ve Yaşlı Bakım Atölyesini de gezerek öğrencilerle sohbet etti. Ziyarette, yaşanan talihsiz olay dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini ileten Ali Deniz, "oluşturulan imkanlar ve kaynakların yerinde kullanılması dolayısıyla Okul Müdiresi Aysun Hallaç başta olmak üzere çalışma arkadaşlarını tebrik ediyor , başarılarının devamını diliyoruz" dedi. Olayın gerçekleştiği günlerde ilimizin eğitim öğretim sorunlarını iletmek amacıyla Ankara'da bazı temaslarda bulunmakta olduğunu belirten Deniz, "bu nedenle başkan velimiz Abdullah Turhan tarafından anında bir basın açıklaması yapılmıştır. Ankara temaslarımız sonrasında okulumuzu bütün yönetim kurulumuz ve sendikamızın üyesi eğitimci arkadaşlarımızla tekrar ziyaret ederek Eğitim çalışanlarının her zaman yanında olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz. Eğitim çalışanları birilerinin sinirlerini boşaltacakları şamar oğlanı değildir. Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri hakkında ileri sürülen haksız, yalan ve yanlış haberi kınıyor ve eğitimin tüm paydaşlarını eğitim çalışanlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Söz konusu yalan haber sonrasında okulumuzun kıymetli çalışanları bürokratik bir çok engele rağmen sağduyulu tavırlarını korumuş, itidal ve suhuletle hareket etmişlerdir.   Eğitimciler, her önüne gelenin hesap sorduğu, canı isteyen herkesin en basit bir mevzuda dahi şikayet ettiği, başı sıkışan herkesin iftira atarak itibarsızlaştırdığı, ya hastane koridorlarında ya da adliye koridorlarında mücadelesini tek başına verdiği bir meslek erbabı olmaktan acilen kurtarılmalıdır." şeklinde konuşan Ali Deniz, "Bakanlık; idareci, öğretmen ve eğitim çalışanlarına uygulanan şiddet, itibar suikastı ve mobing uygulamalarına bir an evvel çözüm getirmelidir." dedi. Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:

Okullarımızda yaşanan her türlü sorunun çözümü için raporlar hazırlayan, çözüm önerileri ve teklifler üreten, her zaman hakkın ve haklının yanında dimdik duran bir teşkilat olarak; bugün de haklının yanında, haksızın karşısında dimdik duruyoruz, durmaya da devam edeceğiz.