İlk olarak 60 öğrenci ile eğitim hayatına başlayacak olan Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği bölümüne yerleşecek ilk 10 öğrenciye ayda 1.000 TL, ikinci 10 öğrenciye ise ayda 500 TL olmak üzere 9 ay süreyle Erdemoğlu Holding tarafından burs verilecek.

Mühendislik Fakültesi 235 Mühendis Adayını Bekliyor

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında da uygulamalı mühendislik eğitimi vereceği yeni mühendis adaylarını bekliyor.

Üniversitemiz Merkez Külliyesi içerisindeki kendi binasında 45 kişilik akademik kadrosuyla hizmet veren Mühendislik Fakültesinde bu yıl Elektrik-Elektronik Mühendisliği programına 60, Gıda Mühendisliği programına 15, İnşaat Mühendisliği programına 60, Makine Mühendisliği programına 40 ve Tekstil Mühendisliği programına ise 60 öğrenci olmak üzere toplamda 235 öğrencilik kontenjan açıldı.

Bu yıl yeni açılan ve ilk defa öğrenci alacak olan Tekstil Mühendisliği programı, eğitim-öğretimini Besni ilçesindeki Mimarlık Fakültesi binasında sürdürecek. Bu programa yerleşen ilk 10 öğrenciye 1.000, ikinci 10 öğrenciye ise 500 olmak üzere 9 ay süre ile  Merinos Holding tarafından burs verilecek.

Mühendislik Fakültesinin tüm öğretim programları sayısal puan türü ile öğrenci alıyor.

Fakülte ve programlar hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refet KARADAĞ, 2018-2019 eğitim öğretim yılında yeni mühendis adaylarını beklediklerini söyledi.

Dekan Prof. Dr. Karadağ, Fakülte bünyesinde bu yıl Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinin üçüncü, İnşaat Mühendisliği bölümünün ise ikinci mezunlarını verdiğini belirtti. Makine Mühendisliği ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinin ise gelecek yıl ilk mezunlarını vereceğini belirten Dekan Prof. Dr. KARADAĞ, bu yıl ilk defa Tekstil Mühendisliği Bölümüne de öğrenci alınacağını söyledi.

"Eksiksiz Bir Kadromuz Var"

Dekan Prof. Dr. Karadağ; "Fakültemiz Çevre Mühendisliği Bölümünde 109, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde 200, Gıda Mühendisliği Bölümünde 93, İnşaat Mühendisliği Bölümünde 211, Makine Mühendisliği Bölümünde 142, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde 5 olmak üzere toplam 760 öğrencimiz bulunmaktadır. Fakültemizde 5 Profesör, 6 Doçent, 20 Dr. Öğretim Üyesi, 12 Araştırma Görevlisi, 2 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 45 akademik personel görev yapmaktadır. Bu yıl İnşaat Mühendisliği bölümüne 60, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümüne 60, Tekstil Mühendisliği bölümüne 60, Makine Mühendisliği bölümüne 40, Gıda Mühendisliği bölümüne 15 olmak üzere 235 öğrenci alınacaktır. Fakültemiz Çevre Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği ile Makine Mühendisliği Bölümlerinde yüksek lisans programlarımız da bulunmaktadır." dedi.

"Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME) Öğrencilerimiz İçin Büyük Bir Şanstır"

Mühendislik Fakültesi olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren Uygulamalı Mühendislik Eğitimini (UME) hayata geçirdiklerini ve bunun çok az üniversitede uygulandığını ifade eden Dekan Prof. Dr. Karadağ; "Mühendislik Fakültelerinin mezun sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu kadar mezun kişi ile rekabet edebilmek ve rakiplerinin arasından sıyrılabilmek için mezunların almış oldukları teorik bilgiyi pratikte de uygulamaları gerekmektedir. Bu amaçla Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi olarak 2015-2016 öğretim yılından itibaren hayata geçirdiğimiz Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME), öğrencilerimize eğitimleri sırasında ve mezuniyetleri sonrasında büyük avantajlar sağlamaktadır. Uygulamalı Mühendislik Eğitimi ülkemizde çok az üniversitede uygulanmakta olup, üniversitemiz bunlardan biridir. UME ile öğrencilerimiz mezun olmadan önce ilgilerine göre Üniversitemiz tarafından akredite edilmiş bir kuruluşta 4. sınıfın ikinci döneminde 3-4 ay süre ile uygulamalı eğitim görmektedirler. Öğrencilerimiz aldıkları bu eğitimin ardından ders sırasında gördükleri teorik bilgiyi pratikte de görmüş olarak rakiplerine göre bir adım önde mezun olmaktadırlar. Bu uygulama sayesinde öğrencilerimiz sadece Adıyaman’da değil diğer büyük şehirlerdeki işletmelerde de bu dönemi geçirme fırsatı bulmaktadır. 2017-2018 Bahar Döneminde, toplam 74 öğrenci gerekli koşulları sağlayarak uygulamalı mühendislik eğitimi almıştır. Bu dönemde öğrencilerimiz 13 farklı ilde 45 farklı kurum, kuruluş veya işletmede uygulamalı mühendislik eğitimi almışlardır. UME eğitimi sonucu öğrencilerimize memnuniyet anketleri uyguluyoruz. Yapılan anket sonuçlarına göre, "UME eğitimi aldığınız iş yerinden çalışma teklifi aldınız mı?" sorusuna %40,5 oranında evet cevabı verilmiş olup, "Evet ise; kararınız ne yönde olacak?" sorusuna ise %26,7 oranında "iş teklifini kabul edeceğim" şeklinde cevap verilmiştir. Bu sonuç, UME ile "öğrencilerimizin mezun olduklarında belirli bir iş tecrübesi ve iş çevresine sahip olarak iş hayatına başlama olanaklarını arttırma" hedefimizin büyük oranda gerçekleştiğinin göstergesidir. Ayrıca, UME öğrencilerimize, 2017-2018 Bahar döneminden itibaren, işsizlik sigortası fonundan karşılanmak üzere asgari ücretin net tutarının %35’i oranında uygulamalı eğitim ücreti ödenmeye başlanmıştır." şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesini tercih edecek adaylara başarılar dileyen Dekan Prof. Dr. Karadağ; "Burada inşallah eğitimimizi en donanımlı şekilde yapacağız. Bizi tercih edecek olan öğrencilerimize şimdiden hayat boyu başarılar diliyorum." dedi.