2015 - 2016 tercih kılavuzunda yer alacak olan Besni Fen Lisesinin herhangi bir aksilik olmadığı takdirde 2016 - 2017 eğitim ve öğretim yılında öğrenci alımı yaparak eğitime başlayacak. 

Gazetemizin ısrarlı ve aşama aşama takibi sonucunda sona gelinen Fen Lisesi’nde geçtiğimiz Cuma günü konuyla ilgili olumsuzluğun bulunduğu bilgisini almamız üzerine durumu Adıyaman Milletvekillerimiz, Adnan Boynukara, İ.Halil Fırat ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan’a ilettik.

Konuyu takip eden vekillerimiz, yaptıkları girişimin ardından Besni’ye Fen Lisesi kararının müsteşar tarafından imzalandığı müjdesini verdiler.

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Adıyaman Milletvekili İ. Halil Fırat; “Uzun süredir gündemde olan Besni ve Gölbaşı’na Fen lisesi açılması bazı prosedürler yüzünden gerçekleşmemişti. Geçtiğimiz Cuma günü Milletvekili arkadaşlarım ve özellikle Meclis Başkanvekilimiz Sayın Ahmet Aydın’ın Milli Eğitim bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin Bey ve akabinde Sayın bakanımızla görüşmesi sonucunda nihayete kavuştu.  Şu anda Müsteşar Bey kuruluş kararına imza attı. Hafta içi de Sayın bakanımızın hafta içerisinde onaylamasını bekliyoruz.

Besni ve Gölbaşı Fen lisesinin ilçelerimize kazandırılması için emeği geçen Başta Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’a, Meclis Başkanvekilimiz Sayın Ahmet Aydın’a, Sayın Salih Fırat’a,  Sayın Adnan Boynukara’ya Yerel Yönetimlerden Sorumlu başkan yardımcısı Mehmet Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’e ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.